Tor 29 feb / År 42 / Nr 5 2023

Lång erfarenhet av tanktransporter

Bulkcon Transport AB är ett svenskt bolag med många års erfarenhet av internationella tanktransporter.
– Vi transporterar i våra tankcontainers flytande produkter över hela världen, säger Thomas Nordbeck på Bulkcon Transport AB.

Bulkcon Transport startades 2005 och har idag tolv anställda. Tillsammans med sina samarbetspartners erbjuder företaget transporter över hela världen med tankcontainers i varierande storlekar och typer.
Bulkcons verksamhet är uppdelat i tre affärsområden:
• europeisk trafik mellan Sverige och kontinenten samt England
• global trafik från Europa till Asien, Sydamerika och Mellanöstern
• inrikes trafik med järnväg från destinationer i Sverige till motsvarande terminaler i lossningsorten.
De stora kundgrupperna är petrokemin, industrin och oljebolagen.
– Vi är ett helägt svenskt bolag, vars personal har lång erfarenhet av tanktransporter. En av fördelarna med att vi är privatägt är att vi har korta och snabba beslutsvägar, säger Thomas Nordbeck.

Stor investering
Under 2012 har Bulkcon investerat i 110 nya tankcontainers, tillverkade i Kina, och tillsammans med den befintliga flottan har investeringen givit företaget en stark plattform för framtida expansion och utveckling.
Bulkcon utför intermodala transporter över hela Sverige i tankcontainers med en kapacitet upp till 35 kubikmeter.
Förutom internationella och nationella transporter erbjuder Bulkcon också lagring/uthyrning av tankcontainers under en längre eller kortare tid.
Temperaturkänsliga produkter värms upp och hålls varma med ånga eller elektricitet hos Bulkcons systerbolag, Tankclean Sweden AB.
Med sina sex rengöringsstationer, geografiskt utspridda i Sverige, är Tankclean Sweden AB Sveriges största företag inom invändig rengöring av tankcontainers, tankbilar, silotankar och IBC´s.
Med sin närhet till Skandinaviens största hamn, Skandiahamnen i Göteborg, och till den petrokemiska industrin passar Bulkcons tjänster in i de flesta logistiska lösningar.

Miljöcertifikat
Miljöpolicyn hos Bulkcon Transport är att föra över så mycket gods som möjligt från vägarna till järnägen. Företagets miljöansvar resulterade i ett miljöcertifikat i juni i år.
– Vi fick ett miljöcertifikat av Green Cargo, som delades ut i Stockholm av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd under en stor tillställning, berättar Thomas Nordbeck.
Bulkcon Transport AB är granskat enligt SQAS Transport Service.
– Vi expanderar nu på våra globala marknader och ska utveckla vår agentverksamhet i Sydamerika, Mellanöstern och Asien, säger Thomas Nordbeck avslutningsvis.