Sön 5 dec / År 39 / Nr 4 2021

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling förverkligar drömmar

Nu när våren äntligen har kommit och trädens kala grenar börjar få tillbaka sin gröna skrud frodas även många husdrömmar. En del kanske drömmer om en större trädgård med sjöutsikt, andra om en lättskött bostad i en trygg bostadsrättsförening. Oavsett hur drömmen om det perfekta boendet ser ut så kan Länsförsäkringar Fastighetsförmedling hjälpa till att förverkliga den.

Det är något magiskt över våren – vilket även fastighetsmäklarna Maria Wictoran och Michael Nygren kan intyga. Som grundare av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Jönköping, som ingår i Sveriges snabbast växande mäklarkedja, vet dessa entreprenörer ett och annat om vad den moderna bostadsköparen – och säljaren – värdesätter. De vet också att med våren så kommer många spännande projekt igång, både vad gäller renoveringar, nybyggen och så småningom försäljningar. Vi går mot ljusare tider, även på bostadsmarknaden.

Trygg och lönsam affär
Att göra en trygg och lönsam affär är förstås lika angeläget under alla årstider. Därför är det extra viktigt att verkligen begrunda valet av fastighetsmäklare mycket noga. Det gäller både för köpare och säljare, som båda gör en av sitt livs största affärer i samband med överlåtande av en fastighet eller bostadsrätt.
Det Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kan erbjuda är ökad trygghet med långsiktighet i varje uppdrag. Det är känt sedan länge att Länsförsäkringar styrs av sunda värderingar som närhet, kundnytta och långsiktighet.
– Vi erbjuder inte bara en mäklartjänst, utan står för helheten kring fastighetsaffären inklusive försäkringar, lånelöfte och bolån. Vi har sedan en tid tillbaka även juridisk rådgivning i huset. Alla våra tjänster grundas på förtroende och det förutsätter ett personligt bemötande av varje kund, köpare som säljare. Det är så vår kultur ser ut och det är så vi skapar trygghet för våra kunder, förklarar Maria Wictoran.

Rekryterar de bästa
Försäljning av fastigheter är mycket regelstyrt, och gemene man har troligtvis inte all kunskap som behövs för att göra en långsiktigt trygg affär på egen hand. Som tur är finns all kunskap samlad hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, vars medarbetare tillsammans står för en mycket lång erfarenhet när det gäller bostadsmarknadens konjunktur och förändringar.
– Länsförsäkringars varumärke förmedlar att vi är en trygg och lokal partner, bekräftar Michael Nygren. För att vi ska kunna förvalta det och samtidigt förverkliga människors drömmar så behöver vi rekrytera de bästa i branschen. Det gör vi genom att erbjuda ett spännande jobb med mycket frihet, ett jobb som ger alla möjligheter för personlig utveckling på en arbetsplats där man träffar många människor.
Att erbjuda ett spännande arbete kretsar också kring att erbjuda riktigt bra objekt – det vill säga fina produkter att arbeta med. En stor del av Jönköpings utbud av säljklara villor och småhus, bostadsrätter, fritidshus och gårdar finns samlade på företagets hemsida och man anordnar även öppet hus, seminarier och träffar för att informera om vad som är viktigt att tänka på vid en bostadsförsäljning.

Lite av en föregångare
För drygt ett år sedan flyttade hela verksamheten in till Länsförsäkringar bank och försäkring i nya och fräscha lokaler i centrala Jönköping. Själva flytten signalerar även den att man satsar mycket på utveckling av såväl branschen som sina medarbetare.
Maria Wictoran och Michael Nygren var bland de första franchisetagarna i Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, och vill gärna behålla en kultur av att vara föregångare på marknaden.
– Vi har alla förutsättningar att bli nummer ett i Sverige vilket är vår målsättning. Vi har ju faktiskt haft Sveriges nöjdaste kunder under de senaste två åren enligt SKI, och det ger oss rätt motivation för att fortsätta bygga våra långsiktiga relationer med kunderna, tillägger Maria Wictoran.