Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Ledande inom industrirengöring och skadeservice

Corvara Industri- och Skadeservice AB har mångårig erfarenhet av kvalificerade serviceuppdrag inom industrin.
– Vår styrka är att vi har mycket resurser och behöver inte ta hjälp från andra. Vi kan jobba med flera stora industristopp samtidigt, säger Tomas Persson, distriktschef på Corvara i Gävle.

Corvara har totalt cirka 600 anställda och kontor på 27 platser i landet. På företaget i Gävle sysselsätts 35 anställda.
Corvara i Gävle grundades av Tomas Persson 1991 under namnet Gävle Sanering AB. 1999 blev bolaget uppköpt av ISS Industriservice. 2006 köpte företagets ledning tillbaka 50 procent av bolaget från ISS och 2011 köptes resterande del tillbaka. Då döpte man bolaget till Corvara efter en skidort i Italien.
Upptagningsområdet för Gävlekontoret sträcker sig från Söderhamn i norr till Hallstavik i söder och Avesta i väster.
Inom industrirengöring arbetar Corvara bland annat med vattenbilning, vakuumsugning, högtrycksrengöring, slamsugning och högtrycksspolning.
Corvara arbetar med jourverksamhet dygnet runt, året om.

Bred kundkrets
– Våra huvudsakliga kunder är pappersindustrin, men vi jobbar även på byggen och stålindustrin, ja alla som behöver hjälp med sanering, säger Tomas Persson.
Corvara utför också skadeservice och arbetar bland annat med asbest, PCB, rivning, sanering och vattenskador.
Den grundläggande policyn hos Corvara är att ge sina kunder hög kvalitet och servicegrad på utförda tjänster. Detta ska möjliggöras genom att tillhandahålla utbildad och motiverad personal samt en modern och välanpassad maskinpark.
– Vid planerade stopp gör vi rent till exempel pannor, cisterner och ugnar. Vi åtgärdar också akuta stopp när det har blivit fel i ett filter eller när någon cistern måste tömmas, berättar Tomas Persson.
Den senaste tiden har Corvara fått mycket jobb på gruvindustrin och utfört jobb i både Luleå, Gällivare och Kiruna.

Inte konjunkturkänsliga
På Corvara märker man inte av hög- eller lågkonjunktur nämnvärt.
– Nej, vi är inte så kännbara av konjunkturen. När det är lågkonjunktur så brukar industrin passa på att göra rengöringar och då har vi att göra.
Tomas Persson vill gärna framhäva sin personal.
– De är väldigt duktiga och många har arbetat på företaget i många år. Dessutom har vi väldigt lite personalomsättning, säger han och fortsätter:
– Vi har också en stark ledning som alltid är med i matchen. Nu har vi också fått en ny VD, Fredrik Eliasson, som vi tror mycket på.
Corvara Industri- och Skadeservice AB är medlem i Saneringsbranschens Riksförbund, SFR, och miljöcertifierad enligt ISO 14001.