Mån 6 dec / År 39 / Nr 4 2021

Lindetruckar är bäst servade

Linde Material Handling är en global leverantör av truckar i olika utföranden. Lindetruckar anses vara bland världens mest robusta, ergonomiska och säkra att använda. Ofta är de förstahandsvalet bland kunder med logistiktunga verksamheter som är beroende av driftsäkerhet och effektivitet.

En köpare av en Lindetruck kan vara säker på att få en heltäckande service kring sin investering. Linde Material Handling har cirka 300 servicetekniker i Sverige som kontinuerligt servar och underhåller de truckar som levererats. Kunderna uppskattar särskilt att man slipper ringa ett opersonligt kundcenter på annan ort. Hos Linde får man som kund nämligen en egen tekniker att ringa, och det är samma person som utför jobbet varje gång.

Stark utveckling i Norrköping
I stora logistiknav som Östergötland och Norrköping är det givet att det finns internationella kunder som är beroende av truckar i sin dagliga verksamhet. En av dem är Postnord, som i sina terminaler i Norrköping har uppemot 300 truckar igång samtidigt.
Postnord är en av de största kunderna för Linde i Östergötland, och även en av de största i hela Sverige. Att Postnord har så många terminaler i Norrköping har naturligtvis att göra med det fördelaktiga läget. Det är också rimligt att anta att fler företag kommer att välja Norrköping när Ostlänken är färdigbyggd.
– Vi har redan många expansiva kunder inom tredjepartslogistik och ser att det området kommer att fortsätta utvecklas här i regionen, säger Ronnie Berggren, säljare på Linde Material Handling AB i Östergötland.

Utvecklas kontinuerligt
Sortimentet utvecklas kontinuerligt med minst ett par nyheter årligen. Det innefattar allt från den minsta och lättaste eltrucken till den största och mest robusta dieselvarianten. Hos Linde går säkerhet och god arbetsmiljö före allt annat. Andra viktiga aspekter är miljövänliga, bränslesnåla lösningar.
– Många av de truckar som säljs på den svenska marknaden har kundanpassats på vår fabrik i Örebro där även huvudkontoret för Sverige ligger – det är en av våra många styrkor att vi kan anpassa truckar specifikt efter kundens behov. Vi har ett växande service- och försäljningscenter i Östergötland, och vi känner stor tilltro till våra tekniker som tar hand om eftermarknaden, säger Ronnie Berggren.

Rätt truck för jobbet
Lagertruckar utgör ett stort tillväxtområde på marknaden generellt eftersom det handlar om stora materialhanteringsvolymer med behov av allt fler maskiner. I ett enda centrallager kan hundratals truckar vara fullt sysselsatta dagligen, vilket skvallrar om hur stort behovet verkligen är.
– En nöjd kund har truckar som alltid fungerar optimalt, utan avvikelser. Det eftersträvar vi i alla leveranser. Att säkerhet är A och O är därför självklart. Truckarna anpassas efter användningsområde och kundspecifika behov, och därför kan man alltid lita på att man har rätt truck för varje uppgift, avslutar Ronnie Berggren.