Tis 5 jul / År 40 / Nr 3 2022

LINK Business Center blir Linköpings nya mötesplats

LINK Business Center blir Linköpings nya landmärke utmed Stångån. Tillskottet på cirka 13.500 kvm uthyrningsbar kontorsyta är ett mycket välkommet komplement till stadens befintliga utbud. Att Fastighets AB L E Lundberg, som ligger bakom projektet, dessutom bygger ett bostadshus med 40 hyresrätter ger en extra fjäder i hatten.

Redan under andra halvåret 2021 kan de första hyresgästerna flytta in i LINK Business Center. Intresset för det nya projektet är stort och redan idag är 6000 kvm uthyrt, det vill säga innan byggnationen ens påbörjats. Alldeles i dagarna har totalentreprenören Peab satt igång med bygget som många följer med stor förväntan.
– Det känns fantastiskt roligt att vi är igång med projektet nu, det är efterlängtat i Linköping där kontorslokaler är en bristvara. Detta blir en ny mötesplats för Linköpings näringsliv, säger Christian Claesson, Regionchef Öst, Fastighets AB L E Lundberg.

Linköpings nya mötesplats
Kontorsbyggnaden uppförs där Linköpings brandstation låg tidigare. Gert Wingårdh har ritat en fantastisk byggnad som högst sannolikt blir en ny mötesplats i staden. LINK Business Center ligger intill framtida resecentrum och platsen andas utveckling. Miljön utmed Stångån ger en fin vy från kontorsfönstret som man söker ta vara på med generösa glaspartier i fasaden.
Samtidigt har Fastighets AB L E Lundberg lyckats väva in hållbarhetsaspekten med miljömässigt smarta lösningar i huset. Mycket fokus läggs även på social hållbarhet där man vill bygga attraktiva miljöer för framtidens medarbetare. LINK Business Center är en del av framtidens stadskärna och utformningen vittnar om hur det kommer att se ut kring Stångån framöver.
Bottenplan kommer att bli en aktiv och informell mötesplats med restauranger och loungemiljöer. Huset får även takterrasser, gemensamma mötesrum samt mervärdesadderande kringtjänster som laddstolpar, cykel- och bilpool.

Utvecklar hela Linköping
Fastighets AB L E Lundberg och Peab bygger nu två miljöcertifierade fastigheter som lyfter Linköping till en ny nivå som hållbar stad för boende och arbete.
Hittills har avtal tecknats med Danske Bank om 4000 kvm och Academic Work om 2000 kvm. Intresset är stort för kontorsytor och utbudet har tidigare varit begränsat. Efterfrågan är så pass stor att Fastighets AB L E Lundberg vågade besluta om bygget redan innan första hyresgästen hört av sig.
– Vi vill gärna ha en mix av olika hyresgäster för att skapa en dynamisk mötesplats där företagen kan samverka och utbyta idéer. Vi har många diskussioner just nu kring nya hyresgäster men inget som vi kan gå ut med ännu, säger Christian Claesson.
I anslutning till kontorsfastigheten byggs ytterligare en fastighet som ska rymma 40 hyresrätter. Även här blir det stora glasytor som skapar maximalt ljusinsläpp i luftiga, moderna lägenheter som eftertraktas av en stor målgrupp.
Med projektet är Fastighets AB L E Lundberg med och utvecklar både Linköping, näringslivet och alla som bor och verkar i staden.