Lör 2 dec / År 41 / Nr 5 2023

Ljusnarsbergs kommun

Närhet är vår främsta styrka. Närheten mellan invånare, kommunens verksamheter och de som styr gör att vägen är kort för den som vill få sin röst hörd. För dig med barn är det nära till förskola och skola.

För dig som driver eller skulle vilja driva företag finns goda förbindelser och korta beslutsvägar. För äldre finns närhet till tryggt boende och omsorg. Här kan du hitta ett prisvärt boende och få en högre livskvalité på köpet – långt från storstadens stress och köer.

Kommunen har ett näringsliv i utveckling och etableringsmöjligheterna är goda. Företagsklimatet är gott med många välmående företag. Mest känt är vårt flaggskepp Kopparbergs Bryggeri.

Vår vackra natur erbjuder fina upplevelser för dig som vill vandra, spela golf, cykla, fiska eller åka skidor både på längden och på tvären. Vi har en rik kulturhistoria och på sommaren erbjuder vi Europas bästa Operafestival på Opera på skäret och på höstkanten vallfärdar människor till Kopparberg för att uppleva vår traditionsrika marknad.

Med våra goda förbindelser på väg och järnväg når du Örebro och Borlänge inom en timme. Stockholm ligger bara två timmar bort, hyggligt centralt tycker vi! Vi är, Bergslagen när den är som bäst!