Mån 17 jun / År 42 / Nr 1 2024

Lokala byggentreprenörer kan lita på Cramo

Cramo är ett av Europas största uthyrningsföretag med över 400 depåer i 15 länder. I Sverige är Cramo ett välkänt varumärke som förknippas med hög tillgänglighet och service, samt inte minst flexibilitet och lyhördhet inför marknadens behov. Depån i Örnsköldsvik har varit en viktig partner för den lokala byggindustrin i drygt 20 år och siktar nu på ytterligare 20 år av bra samarbeten som utvecklar regionen.

Genom att tillhandahålla ett brett utbud av bygg- och anläggningsmaskiner, bodar och baracker, containrar och liftar har Cramo medverkat i några av de största byggprojekten i Örnsköldsvik med omnejd. Depåchef Emma Byström berättar att kundkretsen är mångsidig och består av allt ifrån riktigt stora byggkoncerner till små lokala entreprenörer.
– Våra kunder väljer att hyra maskiner istället för att investera i egen utrustning. För att vi ska vara ett konkurrenskraftigt alternativ så måste kunderna känna sig trygga med att vi kan leverera funktionell och säker utrusning. Vi ställer därför väldigt höga krav på allt som köps in och gör även kontinuerliga besiktningar på all utrustning, även nyinköpt.

Följer den lokala utvecklingen
Cramo har ett av marknadens bredaste sortiment av byggmaskiner och gör omfattande investeringar i maskinparken årligen. Att kunna erbjuda den senaste tekniken är en självklarhet för ett modernt maskinuthyrningsföretag. Samtidigt är det viktigt att följa utvecklingen och svara på marknadens behov.
– Vi ser till att hålla örat mot marken och anpassar oss efter rådande behov. Det har byggts mycket i Örnsköldsvik under de senaste åren och vi har medverkat genom att hyra ut allt ifrån skruvdragare till stora anläggningsmaskiner. Det ekonomiska läget är tufft inom vissa branscher men samtidigt så behöver Örnsköldsvik fortsätta bygga. Vi ser därför positivt på framtiden och på vår roll som partner till lokala byggentreprenörer, säger Emma Byström.

Verkar nära kunderna
Bostadsbristen gör sig påmind även i Örnsköldsvik och nya projekt är på gång för att lösa utmaningen. Här ser Emma Byström nya möjligheter även för Cramo att utvecklas.
– Vår slogan är ”För en bra dag på jobbet” och den kan vi stå för genom att leverera trygghet och säkerhet med välservade maskiner. Vi ser till att verka nära våra kunder, vi har exempelvis etablerat en filial i Husum för uthyrning direkt till bygget av Metsä Boards nya fabrik. Vi är lyhörda inför nya lokala satsningar framöver och kan tänka oss att öppna fler filialer beroende på vilka möjligheter vi ser.
Emma började som innesäljare på Cramo 2007 och var då en av få tjejer inom byggbranschen i Örnsköldsvik. Nu har hon varit depåchef i snart tre år och förundras fortfarande över branschens utveckling. Avslutningsvis säger hon:
– Det är en väldigt spännande och mångsidig bransch, helt klart. Vi har många återkommande kunder och vi är väl medvetna om vilka utmaningar de ställs inför dagligen. Tillsammans löser vi problem och vänder dem till fördelar. Att utveckla våra kunders verksamheter är vår främsta ambition eftersom vi växer i samspel med dem.