Tis 28 nov / År 41 / Nr 5 2023

Lokalt byggbolag på tillväxtresa i Katrineholm

Sörmländska bygg & betong AB är en välrenommerad samarbetspartner för byggföretag och entreprenörer i Katrineholm med omnejd. De flesta större projekt som planeras i regionen kan ha nytta av kunskap som finns inom det lagom stora byggbolaget.

Byggbranschen har många olika aktörer och det kan vara svårt att veta vem som är bäst lämpad för ett specifikt projekt. Då är det en fördel att kunna förlita sig på lång erfarenhet hos ett företag som varit med och utvecklat många av traktens främsta byggnationer. Sörmländska bygg & betong är ett företag som känner regionen väl och som vet vilka utmaningar som finns just här.

Bygger ut Finja-fabriken
Sörmländska bygg & betong är ett heltäckande byggföretag som kan bygga upp hela fabriksområden, flytta industrier och skapa moderna linjer. Samtidigt lägga om taket på privatvillan, bygga fritidshus och altaner samt renovera offentliga och privata kök. I stort sett allt som ryms inom byggservice, ny- och ombyggnad finns med på referenslistan.
Marcus Eriksson, som startat Sörmländska bygg & betong, gläder sig för tillfället lite extra åt ett spännande projekt tillsammans med Finja Betong. Det var här han startade sin yrkeskarriär, och nu är han tillbaka där allt en gång började då Sörmländska bygg & betong fått i uppdrag att bygga ut den befintliga Finja-fabriken med flera tusen kvadratmeter.
– Detta är ett projekt med höga krav på materialval bland annat. Vi befinner oss just nu i slutskedet med att färdigställa byggnationen av förproduktionshallen som Finja beställt av oss. Det är en armeringsverkstad, snickeriverkstad och ett lager som ska förbättra den interna logistiken på fabriken, förtydligar Marcus.

Blev gasellföretag 2018
Sörmländska bygg & betong har en egen fabrik inte alltför långt från Finja Betong där Marcus började arbeta som tonåring. Verksamheten för Sörmländska bygg & betong har vuxit utöver förväntan och har bland annat utsetts till gasellföretag i Sörmland under 2018.
Idag sysselsätter företaget ett 20-tal anställda och är på jakt efter fler duktiga snickare, en bristvara som de flesta byggföretag letar efter med ljus och lykta. Många är nog nyfikna på hur det kommer sig att just Sörmländska bygg & betong lyckas med sin rekrytering?
– Vi har en fri väg till målet. Jag berättar vad jag är ute efter och vad vi ska uppnå – men vägen dit avgörs av hantverkarna som utför jobbet. Jag litar på deras kunskap och jag tror att det är just denna frihet som ger resultat. Vi ska främja innovativa lösningar inom företaget och visa att engagemang lönar sig, säger Marcus Eriksson.

Nysatsning i Sälen
Det är högst sannolikt att Sörmländska bygg & betong kommer att fortsätta växa. Ambitionen är inte att växa för att bli större men att växa tillsammans med kunderna och se till att leverera riktigt bra lösningar som gör att kunderna återkommer gång efter gång. Enligt principen framgång föder framgång, med andra ord.

En framgångsfaktor är Sörmländska bygg & betongs förmåga att våga satsa. När tomter i Stötens nysatsning Fjällbyplatån blev tillgängliga bestämde sig företaget att ta steget utanför Katrineholm för att bygga bostadsrätter i Sälen. Ett projekt som innefattar hela 24 bostadsrätter med strategisk placering intill Stötens skidsystem och den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport.

Bostadsrätterna är framtagna tillsammans med arkitektkontoret Fritzell & Verstraete AB och utgör ett tydligt exempel på hur Sörmländska bygg & betong arbetar med innovation – genom utvecklingen av enkla byggnadssystem som möjliggör moderna lägenheter till förmånliga priser.