Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Lokalt företag bygger och satsar lokalt

Prepart Projekt AB i Karlstad planerar och utvecklar främst bostäder lokalt i Karlstadsområdet. -Vi letar efter och införskaffar lämpliga fastigheter och befintliga byggnader i centrala Karlstad, vilka vi bygger om till moderna bostäder. Till det anlitar vi lokala byggnadsfirmor, berättar projektansvariga Maria Frykblom.
Aktiviteten är i full gång med flertal projekt avseende bostäder i olika stadier från snart inflyttningsklart till nyligen införskaffat vilket befinner sig på rit- och planeringsstadiet. Det kan ligga lång tid bakom vissa projekt innan byggstart kan ske. Projekten genomförs ofta i samarbete med Karlstadhus AB. Inget projekt är likt det andra, många är bostadsrättslägenheter, en del hyresrätter. Olika områden bjuder på olika förutsättningar, från mitt i centrum till närmare Vänern, där den kända solen i Karlstad glimmar i vatten utanför bostaden.
Attraktivt boendekombination i höghus
Strålande utsikt vid tre sidor runt fastigheten, över både Klarälven och Vänern, bjuder det nybyggda 17 våningar höga huset på Orrholmen i Karlstad på. 45 lägenheter blandat mellan två,- tre,- och fyra rum och kök. Alla ingår i bostadsrättsförening Orrholmsstrand och inflyttning beräknas till november/december 2020. Hela fastigheten är tillgänglighetsanpassad, samt har gemensamma utrymmen med kök, bastu och en relaxavdelning. I samband med entrén ligger en gemensam möteslokal, samt ett pentry. Det unika är att huset består av två fastigheter med separata boendeformer. I de nedre planen, ligger det dygnet runt bemannade äldreboendet Aleris, där inflyttningen är beräknad till april 2020. Visst samarbete kommer finnas mellan de två boendeformerna. -Framtidens generationsboende, bo nära dina kära i flera generationer, kan skapa trygghet och livsglädje för både gammal som ung, menar Maria Frykblom
Lugnt boende mitt i city
Mitt i centrala Karlstad, Norra Kyrkogatan 6, alldeles bakom torget, ombildas befintligt kontorshus till 32 nya bostadsrätter i en-, två- och tre rum och kök med garage i källarplanet. -Inflyttning beräknas till december 2020 och vi har redan sålt 70 procent av lägenheterna, säger en glad Maria Frykblom. Ett planerat hus med byggstart hösten 2020 är det lite spektakulära huset bostadsrättsföreningen ”Strykjärnet” på Norrstrand. Det planeras att byggas i en trekantig modell likt ett strykjärn, där spetsen blir ett inglasat burspråk. Fastigheten kommer att bestå av en-, två- och trerums lägenheter. Säljstarten är just påbörjad.
Projektering och planering
Ännu ett bygge planeras med sjö- och stadsnära läge vid Tullholmsviken på tomten där Coop har bedrivit sin verksamhet. Här pågår projektering för närmare 140 hyresrätter samt 60 bostadsrätter. På Färjestad pågår ytterligare ett intressant projekt med bostadsrättsföreningen Koltrasten, där befintlig lokal planeras att rivas. Två nya fastigheter kommer att byggas med 37 lägenheter, två-, tre- och fyra rum och kök. Läget präglas av villaområde med glest mellan bostadsrätter, medan intresset ökar för den här boendeformen, när tiden kommer att man vill sälja villan och flytta till lägenhet men bo kvar i området. Framtiden ser ljus ut för den som söker boende i Karlstadsområdet med många fräscha nybyggda bostadserbjudande.