Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Lokalt initiativ ska stärka Örnsköldsvik som hockeystad

Örnsköldsviks Hockey Förening, ÖHF, har tagit ett samlat grepp för att stärka stadens hockeyprofil. Örnsköldsvik har länge varit synonymt med svenska prestationer inom sporten, och det vill man bevara och vidareutveckla för framtiden.

Konceptet Hockeystad har skapats för att signalera att man tror på sporten i Örnsköldsvik. Att man tror på lokala talanger som får gro i den lokala hockeyklubben, för att frodas och växa upp till verkliga stjärnor. Det har ÖHF redan många, många exempel på genom tiderna.
För att det ska vara möjligt att återigen lyfta Örnsköldsvik till skyarna som hockeystad krävs stöd från det lokala näringslivet, från kommunen och inte minst från alla som bor och rör sig i Örnsköldsvik. Alla som liksom ÖHF tror på hockeyns framtid som svensk och norrländsk storsport.

Vill fostra egna talanger
Genom att etablera Hockeystad riktar sig ÖHF till alla som vill vara med och skapa förutsättningar för hockeyns fortsatta utveckling. Det omfattar alla typer av insatser och ett arbete högt som lågt – från att möjliggöra fler träningstimmar till att skapa anpassade utbildningsprogram för ungdomar som vill kombinera sin skolgång med ett aktivt hockeyspelande, med siktet inställt på en framtida elitnivå.
Engagemanget och ansvaret runt den nya modellen för kombinationen skola och ishockey kallas ishockeyspecialisering på gymnasieskolan. Enligt Johan Eklund, styrelseledamot i ÖHF, utgör den en av de viktigaste satsningarna för framtiden, eftersom den underlättar i arbetet med att fostra egna talanger.
– Det har beslutats att samarbetet med gymnasieskolan är officiellt högprioriterat inom ramarna för samlingskonceptet Hockeystad. Det gynnar våra ungdomar likväl som hela kommunen Örnsköldsvik, och det gynnar ÖHF på sikt med större möjligheter att rekrytera lokala talanger, konstaterar Johan Eklund.