Sön 26 jun / År 40 / Nr 3 2022

Mångsysslare med kompetens och engagemang

Gräventreprenad, styrd borrning, rörtryckning och städtjänster. Tinor, Tjänster i Norr AB, är ett mångfacetterat företag som finns där kunderna finns, som är engagerad i vardagen och som med kompetent personal styr upp projekt av olika karaktär.

Tinor blev årets företag i Älvsbyn 2018. Och det är inte speciellt förvånande med tanke på hur företaget utvecklats under de senaste åren. Städbolaget servar flertalet större företag med kontors-, industri- och byggstäd i Älvsbyn med omnejd, och växer även med en helt ny typ av verksamhet inriktad mot entreprenad. På privatsidan finns hemstädning och flyttstädning.

Med i teknikskifte
Entreprenadverksamheten tog form då man började med rivning av telestolpar. Den har därefter vidareutvecklats under de senaste åren då Tinor bland annat utvecklats med fler entreprenadtjänster, bland annat grävning, styrd borrning och rörtryckning. Idag är inriktningen mer på så kallad schaktningsfri rörläggning och styrd borrning.
Detta kan tyckas ha föga att göra med städ, men båda verksamheterna kräver noggrannhet och en gedigen problemlösningsförmåga. Och det är just det Tinor är riktigt bra på.
– Vi räds inte nya utmaningar och vårt fokus är att ständigt förbättra kundupplevelsen av våra tjänster. Det är därför vi satsar på områden som är under konstant utveckling, som teknikinriktade entreprenader vilket ligger helt rätt i tiden, säger Andreas Häggström som driver Tinor sedan många år tillbaka tillsammans med makan Åsa Edin.
Rörtryckning/styrd borrning är metoder som används allt oftare och som sparar stora miljöresurser eftersom man slipper gräva upp större markområden. Därför satsar Tinor även på området som en del av företagets hållbarhetsvision. Dessutom behöver alla miljöer städas och det Tinor gör skapar underlag för en friskare och mer produktiv arbetsplats.

Fokuserar på utveckling
Utöver entreprenader, rörtryckning och städtjänster erbjuds även uthyrning av olika entreprenadmaskiner, till exempel TMA-fordon.
– Vi fokuserar på ständig utveckling framöver och satsar mycket på att ligga i framkant med ny teknik. Inom entreprenadverksamheten så har det investerats mycket, bland annat i en ny borrigg för styrd borrning. Vi ser fram emot att med rätt maskiner och personal ta oss an lite större projekt. Vår styrka är att vi har kompetent och engagerad personal med kundvård som främsta fokus, säger Åsa som avslutning.
Tinor är av Svenskt Näringsliv utsedda till gasellföretag både 2017 och 2018.