Fre 1 jul / År 40 / Nr 3 2022

Mannersons Fastigheter bygger Linköpings största cowork

Mannersons Fastigheter satsar stort och bygger Linköpings nya mötesplats i fastigheten Alfabetet. Satsningen innebär nya kontorslokaler, konferensanläggning samt en helt ny cowork – Alfa.

Familjeföretaget Mannersons Fastigheter har sina rötter i Linköping sedan 1886 och drivs idag av femte generationens företagare. Idag äger Mannersons Fastighets AB 57 fastigheter med både lokaler och lägenheter i centrala Linköping och Motala.
– Vi är stolta över att fortfarande driva vår verksamhet som ett familjeföretag med mycket personlighet och nära relationer, berättar Carl-Fredrik Grönhagen, vd.
Fastigheten Alfabetet som ligger ett stenkast från Linköpings resecentrum kommer att bli ett naturligt kluster för såväl växande startup-företag som etablerade företag. Fastigheten kommer att rymma över 400 personer och redan idag har man börjat bygga nya kontorslokaler för lite större företag, samt en helt ny konferensanläggning.
– Vi vill skapa en mötesplats i fastigheten Alfabetet, där vi bland annat kommer att erbjuda cykel- och bilpoollösningar samt delade funktioner såsom ny konferens med tillhörande hörsal. Omklädningsrum och ett gym byggs även i fastigheten. Här kommer finnas möjlighet att växa genom flexibla och resurseffektiva hyresavtal, berättar Catrin Ferraro, marknadschef på Mannersons fastigheter.

Coworking-space – ett smart sätt att dela på ytor
Alfa Cowork kommer att vara ka?rnan i fastigheten Alfabetet och blir med sina 1435 kvm Linko?pings sto?rsta cowork. Ytan kommer att erbjuda medlemmar flexibla medlemskap med allt från hot-desk till privata, låsbara studios.
Ett coworking-space är ett smart sätt att dela på ytor. Ett nyckelfärdigt koncept, där all service och administration ingår och man har tillgång till välutrustade mötesrum, tysta ytor för ostört arbete och aktivitetsrum för rekreation och social samvaro. Här kan man fokusera på sin verksamhet och samtidigt vara del av gemenskap och samverkan.
– Alfa Cowork är en investering som visar att vi på Mannersons är långsiktiga och att vi tror på samverkan mellan företag. Vår ambition är att lösa allt krångel så att våra medlemmar bara kan komma hit, ta en kopp kaffe och slå sig ner och börja jobba. Medlemmarna ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet, vi löser resten, säger Emelie Mannerson, projektledare på Alfa Cowork.
Mannersons Fastigheter kommer genom Alfa Cowork att erbjuda ett helhetskoncept för stora och små företag i rörelse och tillväxt. Medlemmarna nyttjar gemensamma utrymmen med funktioner så som bemannad reception, kaffe och fullutrustade mötesrum. Allt ingår i medlemskapet på Alfa Cowork.
– Vi har sett förändringar på lokalmarknaden och vill följa med på denna resa genom att kunna erbjuda nya flexibla alternativ på arbetsplatser i Linköping. Vi anpassar oss till marknaden och Alfa är vårt svar på detta, avslutar Emelie Mannerson.
Alfa Cowork öppnar i maj 2020, i en stad som verkligen andas framtidstro.