Mån 4 dec / År 41 / Nr 5 2023

ManpowerGroup löser Moment 22

För många företag kan behovet av kompetens skifta så snabbt att det kan kännas riskfyllt att anställa, men samtidigt är man beroende av rätt kunskap för att vidareutveckla verksamheten. Det kan tyckas vara ett Moment 22, men ManpowerGroup har lösningar som fungerar för alla typer av företag.

Efter 60 års verksamhet i Sverige är ManpowerGroup med sina bolag Manpower, Experis och Talent Solutions välkända och förknippas med gedigen kunskap kring HR-frågor. Tradition förenas med nytänkande genom att ManpowerGroup dels förvaltar en lång erfarenhet och dels satsar på ny teknik.

Kunden kan lita på ManpowerGroup
Genom gruppens förmåga att bevaka trender på arbetsmarknaden kan ManpowerGroup snabbt ställa om och tillhandahålla bemannings- och rekryteringstjänster som svarar på rådande behov.
ManpowerGroup med dotterbolag hjälper företag att hitta rätt kompetens och erbjuder helhetslösningar inom bemanning, rekrytering och kompetensutveckling. Det gäller inom alla branscher och för alla typer av företag, och därför satsar ManpowerGroup på att vara breda i sitt erbjudande.
Allt från rena konsultuppdrag på kort eller lång basis, till rekrytering av nyckelpersonal på höga positioner är tjänster som erbjuds via gruppens olika bolag. Syftet är alltid att maximera kundens lönsamhet och minska risker. Rätt person på rätt plats är en större utmaning än vad man kan tro, och felrekryteringar kan bli mycket kostsamma affärer.

Stor flexibilitet som konsult
Att öka medvetenheten kring vad det innebär att jobba på bemanningsföretag samt vilka fördelar som förknippas med det är grundläggande för att ManpowerGroup ska kunna trygga tillgången på kompetens över tid.
– Vi erbjuder framförallt en trygg anställning med kollektivavtal. Dessutom får våra konsulter möjlighet att prova på olika typer av uppdrag som ger en bredare erfarenhet. Det innebär med andra ord möjlighet att få prova olika roller och branscher med en trygg arbetsgivare. För den som föredrar ett längre uppdrag på samma ställe kan vi även erbjuda det, berättar Erica Evensson, affärsområdeschef på Experis och Manpower i Örebro.

Nystart för Örebro
ManpowerGroups roll är att tillgodose delar av kompetensbehovet och därmed främja utveckling inom näringslivet i regionen. I en universitetsstad som Örebro kretsar mycket kring innovationer och tjänster, och det är naturligt för ManpowerGroup att förhålla sig till i uppgiften att rekrytera rätt kompetens.
Trots att ManpowerGroup har funnits i regionen under flera decennier har man fått mer uppmärksamhet under de senaste åren. ManpowerGroup syns ofta på Örebro universitet och medverkar på jobbmässor och andra event i regionen. Kontoret har fått en nystart med flera nya anställda och mer fokus på den digitala utvecklingen.
Det är tydligt att en av ManpowersGroups främsta styrkor är den lokala förankringen i kombination med förmågan att matcha rätt kompetens till varje uppdrag. Som en av landets största arbetsgivare står ManpowerGroup även för snabbhet, flexibilitet och långsiktighet, något som är extra viktigt när omvärlden förändras så snabbt som den gör nu.