Sön 26 jun / År 40 / Nr 3 2022

Marknadens bästa fönster

Polarfönster är sedan 30 år tillbaka ensam leverantör av fönster till Älvsbyhus. Företaget vidareutvecklas nu tack vare flera viktiga affärer som initierats under 2019 och som fortsätter under 2020. Detta mycket tack vare ytterligare två starka beställare i form av Isolamin i Överkalix och Grönbo i Norrfjärden, och fler krävande kunder knackar nu på dörren.

Polarfönsters vd John Sandström är mycket nöjd med de senaste årens utveckling:
– Polarfönster har lyckats bygga upp en stabil kundbas och har marknadens mest hållbara fönster. Vi är mycket stolta över att nu få leverera fönster till ytterligare ett prestigeprojekt, den här gången till Hotel Scandinavia som nu byggs i Arlanda Stad, detta på uppdrag av vår nya samarbetspartner Isolamin.

Oslagbara U-värden
Arlandaprojektet förutsätter en mycket hög leveranssäkerhet och med vårt geografiska läge har vi en klar konkurrensfördel. Isolamin valde Polarfönster även för att projektet har höga ljudkrav kombinerat med energitäta fönster. Här är det få som slår Polarfönster på fingrarna.
– Vi tillverkar marknadens bästa fönster. Tack vare noggrant materialval och smart konstruktion kan vi garantera riktigt lång livslängd och lägsta möjliga energivärde, som i branschen kallas U-värde. Ett fönster med U-värde 1,0 anses vara mycket bra. Vår standard är fönster med U-värden på 0,7 – 0,8. Våra vridfönster är kanske marknadens bästa med ett U-värde på 0,86, påtalar John Sandström. Att byta fönster i en äldre fastighet är den bästa investeringen man kan göra för att sänka energiförbrukningen.
När det gäller vridfönster är Polarfönster beklädda med aluminium – allt för minimalt underhåll och längsta möjliga livslängd. Dessa fönster behöver inte bytas på flera decennier.

Kundernas utveckling sporrar
Nya kunder som Isolamin och Grönbo, och nu även finska Kontio kommer att ge Polarfönster en rejäl skjuts framåt.
– Samtidigt ska vi fortsätta att vara en partner i utvecklingen för våra främsta kunder som Älvsbyhus och Remodul.
– Vi följer kundernas utveckling noga och ser till att vara lyhörda när de behöver stöd från oss. Nya krävande kunder som utmanar oss och vårt kunnande är något som vi verkligen gillar! Detta är det som driver vår utveckling. Vi jobbar stenhårt med vår leveranssäkerhet och vi levererar Polarfönster över hela landet – från nordligaste änden av Norrbotten ner till Smygehuk i södra Skåne, säger John Sandström.
Polarfönster firar sitt 80-årsjubileum under 2019 och man ser fram emot att få leverera marknadens bästa fönster under minst 80 år till!