Mån 17 jun / År 42 / Nr 1 2024

Martinssons Fastigheter investerar i hyresgästernas utveckling

Martinssons Fastigheter har lokaler för det mesta – handel, kontor, lager och industri. Att skapa tillväxt för hela Varberg är och har alltid varit huvudambitionen för Martinssons Fastigheter, som grundades av ICA-handlare och som fortfarande är ett växande familjeföretag.

För Martinssons Fastigheter är det bara långsiktiga relationer som gäller. Hyresgästernas framgångar är Martinssons Fastigheters framgångar. Bland hyresgästerna finns allt från butiker till logistiklager. Alla har de minst en sak gemensamt: de värdesätter en hyresvärd som håller hög standard, som investerar för sina hyresgästers framgångar och som håller en riktigt hög servicenivå.
– Vi har service i vårt DNA. Fastighetsbolaget grundades av mina föräldrar som startade och drev ICA Kvantum i Varberg och samtidigt började bygga upp ett fastighetsbestånd lokalt. Idag står vi väl rustade med arton bostads- och lokalfastigheter i Varberg och en lokalfastighet i Falkenberg. Den starka serviceprägeln som man som ICA-handlare stod för har förts över till fastighetsbolaget, säger Henrik Martinsson, vd och andra generationen i familjeföretaget.
Idag är Martinssons Fastigheter ett av Varbergs största privata fastighetsbolag.

Investerar i hyresgästernas utveckling
Det är nog få som har en lika god lokalkännedom som Martinssons Fastigheter, som på många sätt har varit med och byggt upp stora delar av dagens Varberg. Varbergs utveckling är även det absolut viktigaste för fastighetsbolagets framtid.
– För oss är det viktigt att bidra till att våra hyresgästers affärsidé blir lönsam, att deras vardag fungerar smidigt – det ska vara lätt att sköta sitt företag som hyresgäst hos oss. Därför håller vi en hög servicenivå. Vi håller även en hög nivå gällande fasadintryck, utemiljöer och sådant som skapar ett bra helhetsintryck. Vi tar gärna investeringar som bidrar till att våra hyresgäster kan utveckla sina verksamheter, berättar Henrik Martinsson.

Vill utveckla Varbergs kreativa mittpunkt
Martinssons Fastigheter har alltid många projekt på gång, och intresse finns för att vara med och utveckla den nya stadsdelen Västerport men då i ett senare skede.
– Vi bygger hyresrätter och verksamhetslokaler, och de första etapperna i Västerport omfattar främst bostadsrätter. Vi kommer sannolikt att vara med i senare etapper men vad det blir är ännu inte fastställt, förklarar Henrik.
Att det blir en storslagen byggnation i Västerport är givet. Det blir som en ny stad i staden, då Västerport omfattar ett område nordväst om city som är lika stort som den nuvarande stadskärnan. Det viktigaste när det gäller verksamhetslokaler i Västerport, enligt Henrik Martinsson, blir att planera så att de nya inte konkurrerar ut de befintliga i Varbergs stadskärna. Att man kan planera på ett sätt som gör att verksamheterna kompletterar varandra.
– Vi är gärna med i en hållbar utveckling av Varbergs stadskärna och Västerport. Vi har mycket erfarenhet med oss och mycket att tillföra i utvecklingen av den nya stadsdelen som Varbergs kreativa mittpunkt, säger Henrik Martinsson som avslutning.