Lör 2 mar / År 42 / Nr 5 2023

Masarin skapar välmående och lönsamhet

Masarin Consulting Group vill bidra till att skapa välmående och lönsamhet hos sina kunder. Företaget verkar inom IT, affärsutveckling och management samt allt som finns i gränslandet mellan dessa områden. Erbjudandet är en helhetsleverans som lyfter kundernas verksamheter till nya höjder.

Med en ödmjuk ton framhåller grundarna bakom Masarin Consulting Group att man vill bidra till ett bättre samhälle och en bättre värld genom smarta management- och IT-tjänster. Många företag som erbjuder liknande tjänster säger nog samma sak – men Masarin skiljer sig markant från mängden genom att människorna bakom verkligen förstår hur IT och förändring ska förenas, hur människor fungerar i olika situationer och hur viktigt det är att man som konsult och medarbetare också är en teamplayer.

Utvecklar ny strategi
När Niklas Morlin, Johan Herneheim och Peter Axelsson startade verksamheten fanns en dröm om att göra skillnad och skapa mer hållbara lösningar inom IT- och organisationsutveckling. Det har man lyckats med. Nu växer Masarin med fler medarbetare och fler kunder i Sundsvall med omnejd.
– Vi planerar för kommande års utveckling och har påbörjat arbetet med strategi för 2019. Att utvecklas tillsammans är oerhört viktigt, och det är en av grunderna i vår vision om att skapa mervärde och hållbarhet för våra kunder, säger Niklas Morlin, försäljningschef.
– Vi kommer att fortsätta fokusera på kundnytta och att skapa lönsamhet med våra helhetstjänster. Vi vill fortsätta korskoppla våra tjänsteområden och arbeta samverkande med digitalisering, management-tjänster och organisationsområdet, inflikar Johan Herneheim, som jobbar som managementkonsult tillsammans med den tredje grundaren och delägaren Peter Axelsson.

Tror på gruppens styrka
Masarin jobbar med några av Sundsvallsregionens största företag och organisationer ingår även i ett spännande projekt tillsammans med Mittuniversitet, Sundsvalls kommun och ett flertal företag i regionen där de tillsammans ska göra Sundsvall världsledande inom internet of things.
– Vi startade Masarin för att jobba med kultur som strategi och lyfta fram kollektivets kraft. Vi som grundare bestämmer inte allt på företaget – vi ser snarare till att gruppen är med och medskapar framgång och sätter vår agenda baserat på det. Vi har tillit i gruppen och vi har lyckats skapa ett företagsklimat där medarbetarna ser sin egen framtid tillsammans med Masarins framtid. Det gör oss framgångsrika, säger Peter Axelsson.
Masarin förenar effektivitet med självkännedom, produktivitet med glädje, och flexibilitet med teambuilding, för att ge några exempel. Det kommer att ge ännu skarpare resultat för gruppen framöver, det är alla tre grundare övertygade om.