Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Med känsla för fantastisk service

Elite Hotels är den nytänkande kedjan som gjort det till en tradition att satsa på lite annorlunda koncept. I enlighet med mottot tradition, kvalitet och flärd har den svenska hotellkedjan skapat ett brett erbjudande med trivsamma kvalitetshotell från Malmö i söder till Kiruna i norr. I fokus står framförallt en fantastisk service.

Att Elite Hotels vågar sticka ut hakan märks på hotellens karaktär. Det snålas inte med flärdfulla detaljer som skapar den rätta känslan – att ta in på hotell ska kännas som något speciellt och vara en upplevelse som gör att gästerna väljer att bo på någon av Elite Hotels anläggningar igen.
– Vi har en mycket blandad målgrupp med både affärs- och konferensgäster samt fritidsresenärer. Oavsett vem som besöker oss ska vi förmedla en känsla som bottnar i ledorden tradition, kvalitet och flärd. Det är något som vi verkligen kan stå för här på Elite Stadshotellet i Karlstad, säger hotelldirektör Anna Björkenstam Wedberg.

Gästgivartraditionen sitter i väggarna
De flesta av hotellen inom Elite Hotels återfinns i anrika byggnader av stort kulturellt och historiskt värde – så är det även i Karlstad. Stadshotellet är en central mötesplats i Karlstad, hotellet byggdes 1870 och har varit hotell sedan dess. Det ger en mycket stark gästgivartradition som praktiskt taget sitter i väggarna.
– Vi har en spännande historik med oss, och samtidigt möter vi den moderna gästen. Våra 138 rum är alla olika, med speciella detaljer som gör att man lätt hittar sitt favoritrum. Vi har många stamgäster som trivs hos oss. Nu när vi ska bygga ut med 45 rum till söker vi fånga det som är framgångsrikt och applicera det i nybygget, förklarar Anna Björkenstam Wedberg.

Bygger Karlstads första spa
Elite Stadshotellet i Karlstad är en naturlig mötesplats för konferenser och större sammankomster som hålls i regionen. Det centrala läget och stora ytorna i den vackra 1800-talsbyggnaden ger riktigt bra förutsättningar för det.
– Vår ambition är att vara den främsta mötesplatsen i Karlstad och att erbjuda service av högsta klass. Vi vill hela tiden ligga i framkant i utvecklingen och hänga med i våra gästers förväntningar som förstås förändras hela tiden. Vårt svar på det är att utveckla ett ännu mer omfattande serviceerbjudande, säger Anna Björkenstam Wedberg.
För att förstärka den särpräglande serviceandan kommer Elite Stadshotellet att utvecklas med fler nischer. Karlstads första spa byggs just nu i Stadshotellet, det blir en generös yta på 400 kvadratmeter som reserveras för att bidra till rent välbefinnande bland såväl gäster som Karlstadbor.