Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Med känsla för färg och form

Dynäs Måleri har allt som kan tänkas behövas för att skapa trivsamma miljöer med hjälp av rätt färgsättning. För den som söker en helhetslösning med professionellt stöd hela vägen – från färgval till färdigställande, är företaget rätt samarbetspartner. För den som istället vill utföra jobbet själv står man redo med en välsorterad färgbutik i centrala Kramfors.

Det är med stort kunnande och en stark känsla för färg och form som Dynäs Måleri tar sig an varje nytt projekt. Familjeföretaget har funnits i Kramfors sedan 1975 och drivs idag av tredje generationen då bröderna Stefan och Magnus Norell tog över verksamheten för knappt tio år sedan.
– Vi har vuxit upp i den här miljön och fick tidigt lära oss att färgsättningen i ett rum faktiskt har en större påverkan på oss än vad många tror. Intresset för färg och måleri, design och inredning grundades därmed tidigt, och det var ett naturligt steg för mig och min bror att ta över familjeföretaget efter vår far och morfar, berättar Stefan Norell.

Gott öga till detaljer
Alla typer av måleriarbeten, invändigt som utvändigt, golv- och mattsättning samt tapetsering utförs idag av Dynäs Måleri. Stefan och Magnus har sitt sin egen prägel på verksamheten genom att utveckla den med fler tjänsteområden, där golvläggning är det senaste tillskottet.
Eftersom bröderna också har ett gott öga till detaljer så anlitas de ofta som rådgivare när stora, offentliga ytor ska färgsättas och inredas. Som exempel har Dynäs Måleri utvecklat och färdigställt färgsättningen i den kommunala simhallen i Kramfors, med spännande effekter i olika blå och turkosa toner. Företaget anlitades därefter även för att färgsätta den andra simhallen som finns i Kramfors.
Bland kunderna finns byggentreprenörer, kommuner, fastighetsägare och hyresvärdar, samt en växande privatmarknad med många entusiastiska hemmafixare. Upptagningsområdet är först och främst Kramfors samt grannkommunerna Sollefteå och Härnösand.
– Vi försöker fokusera på Höga Kusten men får ofta förfrågningar längre hemifrån. Vi vill gärna hjälpa till där vi kan och har till och med haft återkommande uppdrag i Stockholmsregionen. Högkonjunkturen är starkt påtaglig för oss. När fler vill bygga nytt och renovera så är vi med i matchen, säger Stefan.

Syns överallt i Kramfors
Dynäs Måleri har ett 20-tal anställda som arbetar med allt från måleri och färgsättning till golv- och mattläggning. Dessutom finns ett sidospår med fönsterrenovering, främst för att komplettera måleridelen i lite större renoveringsarbeten.
– Vi syns lite överallt i Kramfors kommun och är ofta med och räknar på de lite större jobben. Vi har till exempel målat gallerian i Kramfors samt ett antal skolor. Den typen av projekt som är lite för stora för enmansbolagen brukar vi kunna lösa på ett sätt som är optimalt för kunden.
Stefan Norell är även stolt över den välsorterade butiken på Gränsgatan 14 i Kramfors. I Dynäs Måleri Nordsjö idé & design finns det senaste inom tapet, golv, färg, kakel samt heminredning och de verktyg som behövs för att skapa nya, attraktiva miljöer med hjälp av färg. Dessutom erbjuds alltid professionell vägledning och rådgivning på plats av butikssäljarna. Dynäs Måleri har framtiden för sig.