Tor 20 jun / År 42 / Nr 3 2024

Med känsla för Karlstad

Solstaden Karlstad stiger snabbt i kurs när man talar om evenemang, upplevelser och sevärdheter. Värmlands residensstad har även etablerat sig bland eliten när det gäller kongress- och mötesverksamhet, idrottsarrangemang, musik- och kulturevenemang. Det är en bra grund för hotellnäringen att bygga vidare på.

Scandic fångar en bred målgrupp med sina tre hotell i Karlstad. Hotellen har lite olika prägel där ett håller en extra hög servicegrad mitt i city och ett annat prioriterar naturnära lugn med närhet till vatten, och ett tredje är ett mellanting där familjer samsas med konferensgäster. Gemensamt för alla tre är dock en stark känsla för Karlstad – samtliga erbjuder utmärkta utgångslägen med hela stadens utbud inom räckhåll.

Karlstad levererar
Scandic Karlstad City, Scandic Winn och Scandic Klarälven erbjuder sammantaget 487 rum och över 1000 bäddar i centrala Karlstad. Inget är ett renodlat affärshotell, istället har Scandic satsat på att erbjuda ett riktigt bra utbud för alla som är intresserade av att besöka Karlstad och Värmland.
– Karlstad har som ambition att vara en av landets främsta evenemangsstäder och har därför satsat på flera arenor och mötesplatser. En av dessa är Karlstad CCC, kongresscentret som ligger ett stenkast från två av våra hotell, Winn och Karlstad City. Centret utgör en viktig dragkraft för staden tillsammans med alla musik- och idrottsevenemang, förklarar Lotta Kruse, direktör på Scandic Winn.
Att Karlstad kan leverera råder det ingen tvekan om. Staden har lyckats etablera sig som framstående mötes- och evenemangsstad i gränslandet mellan familjär småskalighet och upplevelser i världsklass.

Scandic utvecklar
Scandic har hittat ett bra spår för att utveckla en heltäckande hotellverksamhet i Karlstad. De tre hotellens unika prägel vittnar om det. Precis som stadens strävan efter att uppnå stordåd har Scandic högt uppsatta mål – att vara en naturlig del av evenemangsstadens utveckling.
– För att hålla jämna steg med staden har vi satsat på att hålla hög klass på våra hotell, de renoveras för fullt och vi snålar inte med investeringar för att bibehålla hög komfort och service, säger Scandic Klarälvens direktör Anna Nilsson, som även ansvarar för Scandic Karlstad City.
Karlstad har allt. Ett rikt kulturutbud, föreningsliv med mycket idrottsevenemang och dessutom bra underlag för att bedriva omfattande kongressverksamhet. Med andra ord en utmärkt stad för Scandic att verka i, vilket också syns i ett antal paketlösningar som utvecklats tillsammans med olika aktörer. Det finns bland annat hockeypaket tillsammans med Färjestad BK, travpaket tillsammans med Färjestadtravet och golfpaket tillsammans med fyra närliggande golfklubbar.