Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Mer personlig och nära jaktbutik

RM Jakt är en lite mer personlig och nära jaktbutik. Här finns i princip all utrustning, kläder och tillbehör som jägare och hund kan tänkas behöva för att göra varje jaktsäsong till ett minne för livet. Det vill säga allt utom skjutvapen, men även här kan det finnas möjligheter att utvecklas framöver, enligt butiksägaren Rolf Mattila.

På RM Jakt värdesätts det personliga mötet och man erbjuder en mycket hög kunskapsnivå kring jakt och en aktiv fritid i naturen. Det gäller såväl i den fysiska butiken i Övertorneå som på nätet.
– Vi har god kunskap om allt vi säljer och testar produkterna själva innan vi presenterar dem för kunderna. Alla som arbetar här har intresse av jakt och friluftsliv. Det är en livsstil som vi är stolta över och som gör att vi verkligen brinner för det vi gör, säger Rolf Mattila, som startade butiken i Övertorneå och därefter vidareutvecklat den till en populär nätbutik för kunder över hela landet.

Allt för jägaren och hunden
Hos RM Jakt finns verkligen allt man kan önska sig när det gäller kringutrustning för jakt och omhändertagande av viltkött. Till och med artiklar för jägarens mest trofaste vän – hunden. Allt från spår- och lydnadshjälpmedel till pälsvård finns i sortimentet, och det utvecklas dessutom hela tiden.
– Att inte ha några vapen till försäljning är ett medvetet val. Vi kommer aldrig att bli en vapenhandel, men det finns planer på att eventuellt utöka. Vi har till exempel redan allt som rör vapenskötsel, samt till och med kikare och sikten. Nästa steg skulle naturligt då vara att erbjuda ett antal vapenmodeller också, funderar Rolf Mattila, som ännu inte riktigt bestämt sig för om eller när han ska utöka med vapen i butiken i Övertorneå.
Rolf Mattila uppger att eventuell vapenförsäljning kan bli aktuell under 2020 – 2021. Då som komplement till det stora utbudet av tillbehör.
– Vapenförsäljning finns på många andra håll, men det finns ingen som har ett lika brett sortiment av tillbehör som vi. Vi ska behålla vår position som den personliga och kunniga jaktbutiken.

Bli väl förberedd
Intresset för jakt och friluftsliv ökar. All den stress som vi omges av i våra dagliga liv, med ny teknik och ständigt ökande prestationskrav – detta gör med stor sannolikhet att fler vill skapa en meningsfull fritid ute i naturen.
– För att minska skärmtid så är det bästa sättet att ta sig ut och uppleva naturen. Det är en trend jag ser bland mina kunder, och som troligtvis präglar alla åldrar. Att vistas utomhus har enbart positiva effekter och fler borde ta vara på dessa, tycker Rolf Mattila.
För den som vill vara väl förberedd och verkligen lyckas i omställningen från indoor till outdoor finns all tänkbar utrustning hos RM Jakt.