Fre 1 mar / År 42 / Nr 5 2023

Meritor är en utvecklande arbetsplats

Svenska industribolag letar med ljus och lykta efter ny kompetens för att kunna driva utvecklingen framåt. Den kompetens som efterfrågas mest är också den som det tycks finnas ett mindre utbud av – nämligen teknisk expertis på hög nivå. När allt fler slåss om kakan gäller det att ligga i framkant och kunna erbjuda riktigt spännande uppdrag – och det kan Meritor HVS AB i Lindesberg.

Meritor HVS tillhör en global verkstadskoncern som utvecklar, tillverkar och levererar komponenter för tung fordonsindustri. I Lindesberg tillverkas sedan länge fram- och bakaxlar till lastbilar över 16 ton. Detta på uppdrag av några av världens främsta lastbilstillverkare och fabriken har ett högt anseende globalt. Det om något borde locka den som söker lösa avancerade tekniska utmaningar.

Fantastiska utvecklingsmöjligheter
Lindesbergsfabriken har en mycket högteknologisk miljö med spännande processer, intygar vd Laila Österholm.
– Vi erbjuder en arbetsmiljö som ligger i framkant både tekniskt och kunskapsmässigt. Här finns fantastiska utvecklingsmöjligheter för alla som brinner för tekniska framsteg, och inte minst för den som är intresserad av storskalig processutveckling med skarpa inslag av Lean, säger Laila.
Trots att det är en ytterst inspirerande miljö står Meritor inför samma utmaning som de flesta andra industriföretag i Sverige. På sikt kan det röra sig om en omfattande kompetensbrist om nuvarande trend inte kan vändas snabbt.
– Vi ser helt klart att det är ett underskott av ungdomar som söker till teknikorienterade utbildningar. Det är påtagligt även här i Mälardalen, trots ett starkt industriarv i regionen.

Industrins nya kompetensbehov
För att dra sitt strå till stacken söker Meritor utöka samarbetet med gymnasieskolor och universitet i anslutning till Mälardalsområdet. Ett resultat av det är att ett nytt samarbete precis har inletts med Örebro universitet. Befintligt samarbete med Teknikcollege kommer att förstärkas på regional nivå.
– Industrins kompetensbehov har förändrats radikalt. Den moderna industrin är en högteknologisk arbetsplats som behöver högutbildad arbetskraft. Glöm alla myter om industrin som en mörk och smutsig arbetsmiljö – det är så långt ifrån vår verksamhet som man kan komma, fortsätter Laila Österholm.
Meritor försöker påverka skolans agenda så långt som möjligt, men ofta får man ändå förlita sig på egen upplärning. Som tur är finns goda möjligheter för det i Lindesberg, där Meritor förvaltar mycket kompetens som faktiskt varit med och format svensk industri under åren. Laila har själv varit verksam inom industrin under ett helt yrkesliv och är väl förtrogen med vilka möjligheter som finns inom branschen.
– För den som är målmedveten, teknikintresserad och som vill vara med och bygga framtiden är industrin en given arbetsgivare, intygar hon.

Utvecklar regionen
Meritor är en viktig underleverantör till tung fordonsindustri och växer tillsammans med den. De senaste årens tillväxt kräver ett ökat tillskott av arbetskraft.
– Vi vill vara en stark dragkraft för Lindesberg och för regionen. Vi ska även framledes vara en attraktiv arbetsgivare som värdesätter kunskap och som i gengäld erbjuder fina utvecklingsmöjligheter för våra anställda. Det är vårt främsta bidrag till den här regionen, avslutar Laila Österholm.