Ons 29 maj / År 42 / Nr 1 2024

MODO Hockey: Vi vill skapa en tydlig identitet

En intressant och spännande säsong står för. MODO Hockey har tagit kliv i rätt riktning de senaste åren – och det är på den vägen vi vill fortsätta. Vi vill skapa en tydlig identitet för MODO Hockey där det ställs höga krav på allt och alla inom organisationen.

Det är en hel del nytt när vi nu skriver säsongen 2013-14. Ligan har fått ett nytt namn i form av SHL – och upplägget inför SM-slutspelet har också förändrats. Att det händer nya saker är bra – och viktigt för att öka intresset kring produkten.
Vi vill självklart öka intresset kring MODO Hockey. För att lyckas med det är det viktigt att vara lyhörda och öppen för förändringar. MODO Hockey har en stark historik som det finns all anledning att vara stolt över. Men samtidigt är det också oerhört viktigt att man lever och verkar i nuet.

Flera kliv framåt
MODO Hockey har på det sportsliga planet tagit kliv framåt de senaste åren.
Den vägen vill vi fortsätta gå.
Under förberedelseperioden sommaren 2013 har det tränats väldigt hårt i alla våra lag. Just det är någonting som ska vara ett adelsmärke för MODO Hockey. Vi vill ge de rätta verktygen till våra individer. Vi vill ge dem förutsättningarna för att utvecklas i positiv riktning.
Det kanske är lite av en klyscha, men faktum är att vi känner oss bättre fysiskt förberedda i år än vad vi gjort inför någon tidigare säsong.

Högre krav
Inom organisationen MODO Hockey börjar vi få mer och mer krav. Vi har börjat få in känslan att det är något speciellt att på något sätt – i någon form få representera MODO Hockey.
Vi vill skapa en tydlig identitet för MODO Hockey. En identitet som innebär höga krav på spelare och ledare.
Ska man fortsätta utvecklas så gäller det att man hela tiden höjer ribban och kraven.

Satsar på juniorer
De senaste åren har vi gjort en tydlig satsning på vår juniororganisation. Vi har redan kunnat se resultat på det och vi är helt övertygade om att det kommer att visa sig ännu mer de kommande åren.
Vi vet att en väl fungerande juniororganisation är oerhört viktigt för den här klubben – en nödvändighet skulle man kunna säga. Vi måste få fram spelare från de egna leden upp till vårt representationslag.

Spännande utveckling
Tittar man på den trupp som vi kliver in med i SHL 2013-14 så känns det spännande och intressant. Det finns spets och det finns flera hungriga spelare som vill visa upp sig. Vi har en mix av olika individer som lagmässigt har förutsättningar att lyckas.
Att i det här läget ha fått in Anders Forsberg som headcoach känns mycket tillfredsställande. Anders ledarfilosofi är precis vad dagens MODO Hockey behöver.

Stark framtidstro
Vi vet att vi lever och verkar i ett ekonomiskt tufft klimat. Men trots detta så känner vi en stark framtidstro. I MODO Hockey gör vi allt för att göra vår produkt bättre – försöka öka attraktiviteten.
Vi behöver även i fortsättningen det starka stödet från det lokala näringslivet och från våra fans. Det är det stödet som gör att vi kan bedriva elitverksamhet på en så pass liten ort som Örnsköldsvik. Vi vet att konjunkturen påverkar oss alla – men tillsammans hoppas vi att vi ska skapa framtidstro.
Vi kan lova er alla att vi gör allt för att MODO Hockey ska vara en ledande – och en på alla sätt attraktiv klubb.

Markus Näslund, GM MODO Hockey
Peter Forsberg, bitr. GM MODO Hockey