Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

MotorHalland storsatsar på Halmstad

På Flygstadens handelsområde i Halmstad byggs i skrivande stund en unik anläggning med bilhall och serviceverkstad. MotorHalland storsatsar på att utveckla sin verksamhet i Halmstad och läget är bästa tänkbara. Här får man nämligen tillgång till en tomtyta på cirka 60.000 kvm och en byggyta på cirka 12.000 kvm.

Det blir något av en superanläggning för bilintresserade från hela Västsverige som byggs i Halmstad. Här ska man samla de absolut senaste koncepten från Volkswagen Personbilar, Volkswagen Transportbilar, Skoda, SEAT och Audi Service, i en kundorienterad miljö med unika möjligheter att verkligen få uppleva varje bils unika karaktär.

Investerar för framtida program
Anläggningen ska stå färdig 2020 och kommer då att vara en av Sveriges modernaste, troligtvis även en av Europas modernaste och definitivt den mest kundvänliga. Att vara kundorienterad inom bilbranschen handlar om att veta vad kunden verkligen vill ha och behöver. Även om man idag kan bygga sin egen bil på nätet så är det till sist det personliga mötet och känslan som avgör.
– Kunderna vill kunna sätta sig i bilen och få en känsla av hur det skulle vara att äga den, de vill skapa en upplevelse kring bilen och det kan man inte göra på nätet. Därför gör vi den här stora investeringen nu, för att helt enkelt lyfta kundupplevelsen till en helt ny nivå, säger Roger Weman, vd för MotorHalland.
Hallen är anpassad efter den moderna kundens krav, och bygger samtidigt mycket på Volkswagens krav där man vill visa bilarna i en viss miljö. Här har ledningen för MotorHalland till och med valt att göra hallen lite större än vad som krävs, för att ta höjd för kommande program inom Volkswagen.
– Vi investerar för framtida program som omfattar el- och hybridbilar bland annat. Vi har väldigt många olika produkter att visa upp redan idag och det kommer att bli ännu fler framöver. Om vi ska vara ett konkurrenskraftigt alternativ i framtiden så kan vi inte luta oss tillbaka och vara nöjda – vi måste ständigt ligga steget före och det visar vi med den nya anläggningen, understryker Kennet Karjalainen, vice vd för MotorHalland.

Beredda på större volymer
MotorHalland har verkligen tänkt på allt i utformningen av den nya anläggningen. Här kommer det utöver showrooms och kundorienterade miljöer, även att finnas en stor rekond, däckhotell och en egen plåt- och lackverkstad.
– Vi är beredda på större volymer och vill samla så mycket kompetens som möjligt under det egna taket, för att slippa vara beroende av underleverantörer, säger Kennet Karjalainen.
Utöver fabriksnya bilar kommer hallen även att ha en omfattande verksamhet kring begagnade bilar och eftermarknad med service och reparationer.
– Vår vision är att skapa livslånga relationer med våra kunder. Allt kring bilen ska man kunna hitta hos oss, och det ska vara enkelt att ta kontakt, att komma hit och att få den service man som modern bilägare förväntar sig, säger Roger Weman.
– Vi vill vara med och bidra till en hållbar framtid. I det ingår effektiv resursanvändning och hög grad av återvinning. Vårt agerande idag påverkar våra barns framtid och kan vi vara med och bidra på ett positivt sätt så ska vi göra det, säger David Brolén, Styrelseordförande och delägare i MotorHalland.

Anläggningen är ritad av Fredblad Arkitekter och byggs av det halländska byggföretaget MTA Bygg, båda är välkända samhällsutvecklare med verksamhet i Västsverige.