Mån 17 jun / År 42 / Nr 1 2024

Nå fler konsumenter med Matpriskollen

Har dagens ständigt uppkopplade konsumenter tid och ork att spana efter erbjudanden i matvarubutiken? Alla måste handla mat, och kan det göras mer effektivt, hållbart och dessutom till ett lägre pris, så varför inte? Matpriskollen hjälper medvetna konsumenter att spara både tid och pengar, och ser dessutom till att butikernas erbjudanden når fler.

Matpriskollen har en interaktiv hemsida och en app som enkelt kan användas för att skanna av matbutikernas bästa erbjudanden vecka för vecka. Många vill inte ha pappersreklam i brevlådan, men missar då också aktuella erbjudanden från olika butiker. Matpriskollen är en lösning på problemet.
– Det finns helt klart pengar att spara, och ibland ganska mycket, på att vara medveten om vilka rabatter som är aktuella när man ändå måste åka och handla mat, säger Ann Gruvaeus, som driver Matpriskollen tillsammans med grundaren Ulf Mazur.

200.000 erbjudanden per vecka
Det finns konsumenter som vittnar om besparingar på tusenlappar enbart genom att flitigt använda Matpriskollen. För att det ska vara en optimal och rättvisande tjänst läggs erbjudanden ut från alla butiker, varje vecka. Det blir ungefär 200.000 erbjudanden från cirka 3100 butiker som ska uppdateras manuellt vecka för vecka.
– Butiker som vill försäkra sig om att synas tidigt på måndag morgon kan teckna avtal med oss och då är de garanterat först ut med sina erbjudanden. Kostnaden för det är betydligt mindre än den är för att trycka upp reklamblad till exempel, påpekar Ann Gruvaeus.
Matpriskollen hjälper inte bara konsumenter att spara pengar. Den är ett utmärkt verktyg för butiker som vill vara mer aktiva i sin marknadsföring och mer relevanta i sin dialog med kunderna. Eftersom många inte ens får tryckt reklam hemskickad är Matpriskollen ett bra alternativ som dessutom är hållbart – inget tryckpapper, inga fraktkostnader.

Steget före när allt blir digitalt
Tjänsten utvecklas hela tiden, bland annat med recept och interaktiv inköpslista. Inköpslistan kan uppdateras efter aktuella recept, och kan till och med delas för att göra handlingen så effektiv som det bara går. Om man till exempel är flera som handlar samtidigt kan listan delas och varje sak bockas av från listan i realtid.
– Vi har många trogna användare som varit med sedan starten, och vi får ständigt fler. I framtiden kommer det mesta att vara digitalt och vi ligger då steget före genom att vi har lanserat appen för ett tag sedan, vi är redan etablerade nu när många andra börjar fundera i samma banor, menar Ann Gruvaeus, som ser fram emot att få vidareutveckla Matpriskollen tillsammans med såväl konsumenter som butiksägare.