Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

När god service och bästa läge har högsta prioritet är Best Western bästa alternativet

Best Westerns Plushotell möter specifikt höga krav gällande tillgänglighet och service. Av kedjans 82 hotell i Sverige är nio utnämnda till Plushotell, varav Best Western Plus Grand Hotel Halmstad är ett. Genomtänkt design, förhöjd standard och utökade öppettider är några kännetecken som kvalificerar till Plushotell. Försäljningschef Thomas Benes påpekar dock att alla hotell inom Best Western har en genomgående hög standard och god service.

Det som skiljer Plushotellen från många andra Best Westernhotell är bland annat utökade öppettider i reception, bar och restaurang. Alla Best Westernhotell serverar en frukostbuffé utöver det vanliga, Best Breakfast by Tina, som är designad av Tina Nordström.
– Specifikt för Best Western är att vi lägger stor energi kring maten, här förekommer inga halvfabrikat. Istället satsar vi på kvalitativa råvaror, gärna lokala och närproducerade, där all mat lagas från grunden. Det är något som vi vet uppskattas både av hotellets gäster och övriga som besöker restaurangen, säger Thomas Benes.

Bästa läge
Grand Hotels nuvarande ägare Sven Eric Hanson är även styrelseordförande i Best Western Scandinavia. Han har drivit hotellet i Halmstad sedan år 2000, de senaste 15 åren har varit bland de bästa i hotellets historia som börjar redan 1905. Sven Eric Hansson driver även framgångsrika Best Westernhotellen Royal Corner i Växjö respektive HavsVidden Resort och Konferens på Åland samt Hotell Magasinet i Trelleborg.
I Halmstad kan man verkligen stoltsera med ett förstklassigt läge mitt emot Centralstationen. Även geografiskt sett med 140 km till Göteborg i ena riktningen och lika långt till Malmö i andra är Halmstad strategiskt sett väldigt fördelaktigt placerat.
Best Western Plus i Halmstad är vida känt för sina Golfpaket, det platsar bra med tanke på att staden till och med kallas för Sveriges Golfhuvudstad. Thomas upplyser att hotellet i dagsläget har samarbete med ett tiotal banor i närområdet. Andra aktiviteter inkluderar öl- och whiskeyprovningar samt jazzkvällar.

Konkurrerar med mjuka värden
Då Halmstad även är en utpräglad sommarstad med sitt kustnära läge och många långa sandstränder, ligger Best Western Plus Grand Hotel bra till med Tylösands havsbad inom en mils avstånd.
– Sommargästerna bidrar till den höga beläggningen under sommarhalvåret, och resten av året fokuserar vi på affärsgäster. Vår förmåga att snabbt byta skepnad från familje- till affärshotell gör att vi profilerar oss mot rätt målgrupp hela året.
Thomas understryker att hotellet under åren dessutom satsat på hög standard med omfattande renoveringar, varav den senaste färdigställdes för tre år sedan. Ytterligare ett led i är att restaurangen ständig arbetar med utveckling, allt från interiör, utbud och fortbildning av personalen.
En stor del av framgången tryggas tack vare personalen som beskrivs som fantastisk, lojal och plikttrogen. Personalomsättningen är låg och det råder en familjär känsla som gästerna märker och känner av.
– Vi kommer ihåg våra stamgäster. Det vi främst vill konkurrera med är de mjuka värdena vilket kunderna värderar mycket högt, säger Thomas Benes som avslutning.