Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Nilsson Bil i Skee erbjuder helheten

Nilsson Bil i Skee strax utanför Strömstad är återförsäljare och fullserviceverkstad åt Volkswagen och Skoda samt auktoriserad verkstad för Audi.
– Eftersom vi ligger ute på landsbygden är vi tvungna att ha en fullserviceanläggning, det innebär att vi kan erbjuda allt en bilägare kan behöva, säger företagets ägare Peter Nilsson.

Anläggningen grundades 1971 av Kjell Johansson och övertogs av Peter Nilsson år 2000. Idag sysselsätter företaget 47 anställda.
Förutom att Nilsson Bil marknadsför VW och Skoda samt ett omfattande program av personbilar och lätta lastbilar så har man en komplett service- och plåtverkstad. I butiken säljs också reservdelar och tillbehör, naturligtvis till VW och Skoda, men även Audi.
I fullserviceanläggningen har Nilsson Bil toppmodern utrustning för att proffsigt kunna serva och reparera alla bilar oavsett märke. Verkstaden samarbetar med alla försäkringsbolag.

Nilsson Bil utför också:
• polering och lackförsegling
• byte av vindrutor
• reparation av stenskott
• diverse andra lackeringsarbeten
– Eftersom vi har utbildad personal behöver vi inte ta hjälp utifrån. Nu ska vi dessutom elektrifiera vår verkstad. Vecka 47 kommer den första elbilen och då kommer en ny värld att öppna sig. Vi kommer att gå över till en helt elektrifierad bil, alltså inte en hybrid utan en bil som går helt på ström. Vi står inför ett vägskäl och kommer att utveckla oss inom elbilar de närmaste åren, säger Peter Nilsson.

Stort upptagningsområde
Kunder till Nilsson Bil kommer från halva Dalsland, norra Bohuslän och mot Oslo på den norska sidan.
– Eftersom vi ligger på gränsen till Norges mest befolkade område så kommer det mycket folk som ligger nära husknuten, säger Peter Nilsson.
Styrkan hos Nilsson Bil är stort kunnande inom reparationer och bilförsäljning samt hög servicegrad. Alla kunder som har köpt en bil hos Nilsson Bil och lämnar in den på verkstaden får alltid en lånebil.
– Vi har 35 lånebilar ute varje dag och vi är ganska ensamma om att ha så många bilar att låna ut, säger Peter Nilsson.

God utveckling
Nilsson Bil har haft en god utveckling sedan Peter Nilsson tog över anläggningen år 2000, från 18 anställda till dagens 47.
– Eftersom vi finns i en lite ort kan vi inte utöka så mycket mer. Däremot kanske vi köper upp ett annat försäljningsställe eller återförsäljare. Själv är jag 62 år och kommer att trappa ned lite så vi får se hur framtiden utvecklar sig, säger Peter Nilsson avslutningsvis.