Lör 21 maj / År 40 / Nr 1 2022

Nonique – ett av världens bästa hudvårdskoncept

Är din ekologiskmärkta hudvårdsprodukt verkligen helt ekologisk? Många produkter innehåller ekologiskt odlade ingredienser till en viss del, men är ändå inte hundra procent ekologiska. Nonique är så nära hundra procent ekologiskt som man kan komma med samtliga odlade ingredienser från ekologiska plantager.

Nonique är en helt ekologisk hudvårdsserie från Tyskland som introducerats på den svenska marknaden av Örnsköldsviksföretaget Sports Progress AB. Serien bygger på den näringsrika och välgörande Nonifrukten, som med sina fantastiska egenskaper och över 150 olika vitaminer gör sig väl förtjänt av att kallas en superfrukt inom hudvård.
Tack vare en unik motståndskraftighet bevaras de goda egenskaperna även vid bearbetning och lagring, vilket gör Nonifrukten till en av världens bästa hudvårdskoncept.

För huden, välbefinnandet och miljön
Namnet Nonique är en beskrivning av innehållet, där ”que” betyder ”och” som i Nonique Granatäpple, det vill säga Noni(frukt) och Granatäpple. Nonique omfattar ett komplett hudvårdssortiment i fem serier: Anti Aging, Intensiv, Energi, Tropisk och Vital. Serierna innehåller bland annat dag- och nattkrämer, ansiktsrengöring, lotions och duschkrämer. Kort sagt allt som behövs för att ta hand om utsidan, samtidigt som man värnar om insidan och inte minst om vår miljö.
– Huden tar upp alla kemikalier som vi utsätts för dagligen. Nonique är ett rent alternativ, helt fritt från kemikalier och skadliga ämnen. De innehåller inte heller palmolja, en produkt som annars orsakar stora miljöproblem genom att stora regnskogsarealer skövlas, förklarar Jenny Ödmark, försäljnings- och marknadschef för Nonique i Sverige.

Bra produkter för alla
Nonique är en unik produkt som den svenska marknaden gått och väntat på väldigt länge. Förutom de fantastiska välgörande egenskaperna och den medvetna miljöprofilen har samtliga produkter i Noniques sortiment en oerhört fräsch och fruktig doft baserad på innehållet. Inga syntetiska doftämnen är tillsatta, allt kommer från naturens rika skafferi.
– Nonique har något för alla, oavsett ålder eller hudtyp. Även mycket känslig hy mår bra av våra produkter, som dessutom håller en mycket rimlig prisnivå till skillnad från många andra ekologiska serier, fortsätter Jenny Ödmark.
En handkräm, kostar omkring 80 kronor, och en dagkräm under 130 kronor. Trots de låga priserna är Noniques produktserier både högklassiga och lyxiga, med vackra förpackningar inspirerade av innehållet.

Sticker ut på hyllorna
Nonique är en del av Sports Progress Internationals sortiment, som också omfattar de populära Bungypump-stavarna som säljs på bland annat Clas Ohlson, Life och i alla sportbutiker.
– Vår vision är att bli ledande i Skandinavien inom vår nisch, det vill säga ren ekologisk hudvård med riktigt bra produkter i en prisklass för alla. Vi har idag ett 70-tal återförsäljare i Sverige och säljer också via vår egen webbshop där man kan handla fraktfritt. Vi har i dagsläget skrivit avtal med två större butikskedjor och fler är intresserade, upplyser Jenny Ödmark.
För Sverige, Norge och Finland lanseras nu en ny förpackningsdesign som passar den nordiska marknaden. Ambitionen är att sticka ut på hyllorna, och det lyckats Nonique väldigt bra med tack vare sina färgglada förpackningar. Det viktigaste är att innehållet håller vad utsidan lovar.