Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Norra Sveriges största turist- och konferensföretag skapar reseanledningar

Pite Havsbad Group sätter Norrland på turistkartan – i Sverige, Europa och globalt. Entreprenörerna bakom gruppen, Tobias Lindfors och Kristofer Lundström, äger och driver hotell-, spa- och konferensanläggningar som i sig utgör reseanledningar för Norrbotten.

Anläggningarna inom Pite Havsbad Group har ett avgörande gemensamt mål: att skapa upplevelser som håller längre. Målet uppnås genom att kombinera attraktiva mötesmiljöer med spännande aktiviteter i samarbete med lokala entreprenörer.
Den här vintern är det framförallt två stora händelser som markerar framtidsvisionen hos Pite Havsbad Group. Cape East i Haparanda nyöppnar den 6 december i år efter nästan ett års renoveringsarbete, och vid Pite Havsbad byggs nya Igootel upp med invigning i januari 2020.
– Båda händelserna skapar ett stort intresse för Norrbotten och bidrar till att skapa nya reseanledningar till en annars ganska glesbefolkad region, kommenterar Kristofer Lundström.

Från kust till fjäll
Det är många som gått och väntat på återseendet av Cape East, inte minst tack vare den omtyckta och prisade spa-anläggningen.
– De 156 rummen har helrenoverats och hotellet har fått en helt ny restaurang, och det i kombination med tidigare investeringar i spa-anläggningen gör Cape East till ett mycket spännande resmål i HaparandaTornio-regionen, säger Tobias Lindfors.
På Cape East finns även världens största bastu som en hyllning till regionens traditioner med det finska och svenska arvet tydligt framträdande. Aftonbladet utsåg redan 2011 Cape East till Sveriges bästa spa och den utmärkelsen skulle vara lika rättvisande idag.

Pite havsbad – Nordens största turist- och konferensanläggning nu lanseras Iglootel

Pite Havsbad är inte bara Nordens största turist- och konferensanläggning. Här finns även en unik miljö som uppskattas av såväl svenskar som mer långväga besökare. För att förhöja upplevelsen ytterligare kring Pite Havsbad kommer det nya konceptet Iglootel att lanseras i vinter. Det blir ett unikt boende i form av en igloo, som gäster kan hyra en eller flera nätter, kombinera med boende på hotellet samt givetvis förgylla sin spa-vistelse med.
De resterande 4 hotellen utöver Cape East och Pite havsbad inom Pite havsbad Group har även de sina unika värden. Hotell Laponia är Arvidsjaurs flaggskepp och turistmagnet i anslutning till Europas främsta testbäddar för fordon. Nordkalotten i Luleå byggt av tusenårig torrfura byggd i en form som symboliserar samernas åtta årstider. Högfjällshotellet i Hemavan, beläget i backen utvecklas tillsammans med skidturismen där hotellet är totalrenoverat med över 200 bäddar och där lyxsviter i den sk. Guldbollen även erbjuder ski-in/ski-out från 10:e våningen. Skogen hotell i Arvidsjaur är det perfekta valet för den som söker uppleva något utöver det vanliga i hotellväg då det är uppbyggd i de historiska jägarmästarbostäderna från 1800-talet.
De sex hotellen gör Pite Havsbad Group till norra Sveriges största turist- och konferensföretag och en heltäckande leverantör av upplevelser för alla årstider med anläggningar från kust till fjäll.

Bara början
Det är en ytterst spännande resa som entreprenörerna Kristofer Lundström och Tobias Lindfors har gjort. Tobias Lindfors har bland annat utsetts till Årets företagare i Sverige, erhållit Kungliga näringslivsmedaljen och blivit Gasellvinnare fyra gånger med sitt andra bolag StudentConsulting.

– ”Vi har väldigt mycket att erbjuda häruppe; det finns helt enkelt en jättepotential att binda ihop vinter och sommar. Från kust till fjäll med våra samiska åtta årstider”, säger Tobias Lindfors

Fakta StudentConsulting-koncernen
StudentConsulting startades i Luleå 1997 och är idag ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag som specialiserat sig på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Företaget startade med att förmedla extrajobb till studenter och har under det senaste året rekryterat 11 554 personer i jobb i Sverige, Norge och Danmark.

Pite Havsbad Group:
– Norra Sveriges största turist- och konferensföretag med anläggningarna Pite havsbad, Nordkalotten, Cape East, Hemavan högfjällshotell, Laponia och Skogen.
– Sveriges sjunde största hotellfastighetsägare
– Hotellkoncernen ägs av StudentConsulting Invest där Tobias Lindfors äger 77,5 % och Kristofer Lundström 22,5 %
– Hela koncernen StudentConsulting Invest omsätter 1,2 miljarder och har sitt huvudkontor i Luleå.