Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Ny verkstad skapar utvecklingspotential för JN Bil

Entreprenören Jens Nordstrand gläds åt de framgångar som snabbt har uppnåtts inom det egna företaget JN Bil i Gävle. På bara två år har verksamheten lyckats generera flertalet arbetstillfällen inom både försäljning, service och reparation av begagnade bilar.

Det är med blandad förvåning och förtjusning som Jens Nordstrand redogör för de senaste årens utveckling inom JN Bil. Han etablerade företaget så sent som 2015, och då till största delen med eget kapital. Nu har han redan fått flytta verksamheten till nya, större lokaler för att ge plats för expansionen.
Jens ställer den retoriska frågan: vad är det som ligger bakom de stora framgångarna?
– Jag tror att en stor del handlar om de generösa garantier som vi erbjuder i all försäljning. Det är garantier som man oftast inte kan få när man köper en begagnad bil privat. Eftersom vi arbetar inom segmentet lite äldre bilar så är garantier mycket värdefulla, och jag tror att många vill ha det som en extra trygghet i sitt bilköp.

En stor investering
För ungefär ett halvår sedan startade Jens även en bilverkstad vägg i vägg med försäljningen. I princip all utrustning som behövs är på plats, liksom kompetensen i form av tre mekaniker varav två på heltid. När verksamheten får snurr så är det mycket troligt att det blir fråga om fler rekryteringar.
– Det är en stor och välutrustad verkstad som byggts upp och här finns således också en stor utvecklingspotential, menar Jens. En stor fördel för våra kunder är att vi testar och kontrollerar alla våra bilar i den egna verkstaden innan försäljning. Det är med andra ord en nyservad bil de köper, vilket också är en framgångsfaktor i tillägg till våra generösa garantier.
Själva lokalytan är på ungefär 250 kvadratmeter och här finns allt man kan tänka sig i form av billyftar och den senaste tekniken för felsökning och test. Alla specialverktyg finns också på plats, och sammantaget är det en av företagets största investeringar hittills.

Verkstaden lyfter hela företaget
Jens hoppas naturligtvis på en god lönsamhet i den nya verkstaden, och eftersom JN Bil är ett välkänt namn i Gävle med omnejd så ser framtiden ljus ut.
– Att ha verkstaden här vägg i vägg med bilhallen ökar vår lönsamhet inom försäljningen också, eftersom vi numera kan ombesörja våra egna verkstadsärenden vid inbyten och liknande. Att vara självförsörjande på den biten gagnar utvecklingen för hela företaget.
Att så småningom arbeta upp försäljningen till att omfatta även lite nyare bilar är ett framtidsmål. Det kräver förvisso lite större kapital, men Jens ser mycket positivt på utvecklingen med en fullutrustad service- och reparationsverkstad samt inte minst gedigen kompetens till förfogande.
Hittills har JN Bil sålt över 500 begagnade bilar, och siktet är inställt på att uppnå minst lika många till inom kommande två år. Hittills har företaget fått mycket god feedback i samtliga kundundersökningar.