Ons 22 maj / År 42 / Nr 1 2024

Nya lokaler skapar nya möjligheter för Eskilstunaåkeri

Berglunds Åkeri i Eskilstuna utför allehanda transporter av såväl konventionellt gods som transportgods.
Dessutom tillhandahåller företaget goda lagringsmöjligheter till sina kunder.
Sedan februari i år finns Berglunds Åkeri i nyförvärvade lokaler, vilket har gett företaget nya möjligheter.

Berglunds Åkeri är ett gammalt anrikt familjeföretag som grundades redan 1918 av Valfrid Berglund. På den tiden var företaget ett häståkeri som låg i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna.
1940 köptes åkeriet av Lars Skoog och sedan 1998 drivs Berglunds Åkeri av tredje generationen Skoog genom Patrik Skog.
– Jag har jobbat i företaget sedan jag gjorde lumpen och arbetat med allt från tvätt och service till chaufför och trafikledare, berättar Patrik.
Företaget sysselsätter idag cirka 60 anställda.

Bra utrustning och priser
Berglunds Åkeri erbjuder attraktiva transportlösningar med bra utrustning och konkurrensraftiga priser.
I vagnparken finns cirka 70 enheter bestående av traktorer, lastbilar, kranbilar med redskap anpassade för byggverksamheter, lastmaskiner med gafflar, skopa, snöblad och budbilar.
– Vi utför i huvudsak transporter av styckegods och partigods och i det segmentet är DHL vår största kund. Inom byggsektorn, där vi utför jobb med tipp- och kranbilar, är AB Karl Hedins Trä den största kunden, berättar Patrik.
Upptagningsområdet sträcker sig från Götene i väster, Nynäshamn i sydöst och Hudiksvall i nordöst. Företaget utför även en del chartertransporter över hela Sverige och en och annan utlandstrafik på förfrågan.

Nya lokaler
Den 3 februari i år drog Berglunds Åkeri igång verksamheten i nyförvärvade lokaler på Nybyvägen 20 i Torshälla.
– Efter 34 år på samma ställe flyttade vi in i nya lokaler som vi förvärvade av Outokumpu. De lade ned sin division för rörtillverkning här i Torshälla och därmed blev en fastighet till salu under fjolåret. Idag har vi en tomtyta på cirka 70.000 kvadratmeter, en välisolerad lagerhall på 6000 kvadratmeter och en egen omlastningshall på nästan 1500 kvadratmeter för korttidslagring. Tidigare hade vi ett väldigt begränsat utrymme för inomhuslagring, säger Patrik och fortsätter:
– I och med förvärvet av den nya fastigheten och den stora lagerlokalen har vi möjlighet att växa inom 3-partslogistik. Vi håller på att räkna på nya spännande uppdrag nu och dessutom ser vi fram mot vårt 100-årsjubileum 1918.