Sön 28 nov / År 39 / Nr 4 2021

Nystart med spännande mötesplatser i Örnsköldsvik

Elite Hotels har gjort det till en tradition att satsa på lite annorlunda koncept. I enlighet med mottot tradition, kvalitet och flärd har den svenska hotellkedjan skapat ett brett erbjudande med trivsamma kvalitetshotell från Malmö i söder till Kiruna i norr. Att man värnar om det klassiska och värdesätter detaljer som ger det lilla extra är något som märks och känns på Elite Plaza Hotel i Örnsköldsvik.

Att Elite Hotels vågar sticka ut hakan märks på hotellens karaktär. Det snålas inte med flärdfulla detaljer som skapar den rätta känslan – att ta in på hotell ska kännas som något speciellt och vara en upplevelse som gör att gästerna väljer att bo på någon av Elite Hotels anläggningar igen.
– Vi har en mycket blandad målgrupp med både affärs- och konferensgäster samt fritidsresenärer. Oavsett vem som besöker oss ska vi förmedla en känsla som bottnar i ledorden tradition, kvalitet och flärd. Det är något som vi verkligen kan stå för i Örnsköldsvik, säger hotelldirektör Tanja Salchner.

Nysatsar på mötesplatser
De flesta av hotellen inom Elite Hotels återfinns i anrika byggnader av stort kulturellt och historiskt värde – så är det även i Örnsköldsvik. Varje hotell har dock sin egen speciella karaktär. Elite Plaza är en central mötesplats i Örnsköldsvik, och för att lyfta det till en ny nivå görs en stor nysatsning på just mötesplatser.
Puben Bishop Arms har fått en ny chef i den lokala krögarprofilen Lina Svartvadet, och konferensavdelningen ska drivas vidare av entreprenören Mindy Mattfolk som tidigare drivit café och golfklubb i Örnsköldsvik. Konferenser, mässor, familjefester och bröllopsmiddagar är exempel på tätt återkommande evenemang som hålls på Elite Plaza.
– Elite ska vara den främsta mötesplatsen för konferenser och större sammankomster. Höga kusten lockar besökare från hela Sverige och Europa, det finns mycket att uppleva här och det kan vi lyfta tillsammans med attraktiva konferensmöjligheter, säger Mindy Mattfolk, som under många år har arbetat med att paketera Höga kustens värden i sina egna upplevelsebaserade verksamheter.

Skapar gastropub med varm känsla
Bishop Arms finns på nästan alla ställen där Elite finns etablerade. I Örnsköldsvik får puben ett nytt uttryck nu då den ska utvecklas som gastropub med varm känsla. Maten ska utvecklas med mer lokalt och närproducerat, och atmosfären ska lyftas med en mer hemtrevlig och ombonad miljö.
– Puben ska fungera som en naturlig mötesplats och bli en förlängning av Elites mötesrum. För slutna sällskap, födelsedagar och avtackningar ska Bishop Arms vara ett väldigt trevligt alternativ med en avslappnad miljö och god mat, säger Lina Svartvadet, som har en lång erfarenhet av att driva restaurangverksamhet i egna företag.
Under våren kommer man bland annat att utveckla lokala evenemang kring Bishop Arms. Det finns även planer på att bygga en uteservering intill kajen som kan öppna redan till säsongen i år.
– Vår ambition är att vara den främsta mötesplatsen i Örnsköldsvik och att erbjuda service av första klass. Vi vill hela tiden ligga i framkant i utvecklingen och hänga med i våra gästers förväntningar som förstås förändras hela tiden och det är därför vi gör alla de här investeringarna nu, säger Tanja Salchner.