Sön 26 maj / År 42 / Nr 1 2024

Nytt fullservicehotell överträffar alla förväntningar

Hotell Entré Norr har under de senaste tre åren genomgått en stor förvandling under nytt ägandeskap. Entreprenörerna Roger och Kristina Eriksson har lyckats skapa ett landmärke för Umeå och byggt upp ett fullservicehotell med konferensmöjligheter och en mycket omtyckt restaurang. Anläggningen fortsätter att expandera under våren med en ny camping i anslutning till hotellet.

För drygt tre år sedan köpte paret Eriksson en enkel lunchrestaurang med övernattningsmöjligheter strax utanför Umeå centrum. Vid norra infarten till staden står idag ett nyrenoverat hotell med hög standard och bästa tänkbara service, komplett med restaurang, relaxavdelning och fullutrustade konferenssalar. Dessutom en generös parkeringsyta där gästerna parkerar gratis under hela vistelsen.
– Vi ville skapa en anläggning som speglar oss själva och vårt förhållningssätt. Resultatet är en fullserviceanläggning med bibehållen harmoni, där vi möter gästerna med personligt engagemang och glädje, säger Roger Eriksson.

Tydlig och rak prissättning
På Hotell Entré Norr tillämpas inte automatisk internetbokning. Roger förklarar att man vill skapa en relation med gästerna innan de anländer för att på så vis kunna erbjuda en överlägsen service. Och det ger fantastiskt resultat. Kundnöjdheten är genomgående hög, och hotellet har redan många stamgäster som regelbundet besöker Umeå. En annan sak som bidrar till ökad kundnöjdhet är att man infört en tydlig och enhetlig prissättning med samma pris varje dag året om.
– Även om vi har mest bokningar mellan tisdag – torsdag så kommer vi inte att höja priset för de här dagarna. Vi vet att en tydlig prissättning uppskattas av våra gäster, som i förväg kan planera kostnaderna för sin vistelse här hos oss, förklarar Roger Eriksson, som också påpekar att hotellet har fått fler bokningar just baserat på den raka prissättningen.

Satsar på matkoncept
Hotell Entré Norr har utvecklats till en oas strax utanför staden där man erbjuder ett helhetskoncept kring välbefinnande. Roger Eriksson frågar retoriskt: vad förväntar man sig när man bor på hotell? Och svarar själv på frågan:
– Våra gäster förväntar sig att vi kan erbjuda en service som är så bra att deras vistelse här blir nästan som hemma. Det ska naturligtvis vara rent och snyggt, och vi ska kunna erbjuda god mat. Vi har dessutom satsat extra mycket på ett gott matkoncept, där vi som exempel lagar all mat från grunden utan halvfabrikat.
På hotellet finns dessutom en nybyggd relaxavdelning med bastu. När den nya campingplatsen invigs till sommaren kommer fler att kunna ta del av ett fantastiskt utbud av god mat samt olika aktiviteter som byggs upp efter hand. Menyn kommer att anpassas efter säsong, med ett rikt utbud av omtyckta sommarrätter.

En del av Umeås utveckling
Roger Eriksson avslöjar att man på baksidan av hotellet har påbörjat ett aktivitetsområde som även kommer att kunna användas av konferensgäster. Samtidigt skissas det på en kongresshall med kapacitet på ett par hundra deltagare som ska byggas i anslutning till hotellet, som dessförinnan ska byggas ut till totalt 68 bäddar.
Det finns ytterligare plats för tillväxt med stora markområden kring hotellet. Redan idag finns ett antal ställplatser för husvagnar. Roger och Kristina ser fortsatt mycket ljust på framtiden med Hotell Entré Norr som en viktig del av tillväxtbenägna Umeås utveckling som besöksort.