Ons 24 jul / År 42 / Nr 3 2024

Objektfabrikens specialistkonsulter antar kundernas utmaningar

Kunskapsföretaget Objektfabrikens VD Ewa Meurk brinner för nya utmaningar och förändring. Företaget har sedan 2008 en vässad tillväxtstrategi med siktet inställt på ständiga förbättringar där man möter kundernas krav än mer effektivt. Som renodlat konsultbolag lever Objektfabriken på sitt goda rykte och långa kundrelationer, för att driva konceptet vidare krävs motiverade individer med rätt kompetens och erfarenhet, personer som vill vara med och bygga framtidens ledande leverantör av tjänster kring system- och verksamhetsutveckling.

Objektfabrikens verksamhet kretsar kring krav, test, metodik, projektledning och arkitektur. Det handlar framförallt om att utveckla kundens verksamhet med hjälp av smarta IT-lösningar. Objektfabriken grundades i slutet av 90-talet och överlevde den stora IT-krisen tidigt 2000-tal. Att man varit med under en längre tid borgar för företagets solidititet och förmåga att anpassa sig efter rådande konjunktur, att alltid kunna leverera precis det som kunderna vill ha är Objektfabrikens signum. Idag är företaget en del av Time People Group.

En sann problemlösare
Ewa Meurk har varit VD på Objektfabriken sedan 2008. Hon beskriver företagets framgångar som ett resultat av att man tidigt lyckats knyta till sig erfarna och motiverade konsulter som brinner för att skapa nytänkande IT-lösningar.
– Det som jag upplever som utmärkande för oss är att vi vågar ta tag i saker och ting, om vi stöter på problem på vägen så sätter vi in resurser för att lösa utmaningarna utan dröjsmål. Kunden kan därför alltid lita på att vi kan leverera det som är beställt. Vi står alltid på kundens sida och arbetar för att förbättra kundens verksamhet, det är därför vi finns, säger Ewa Meurk.
Stefan Lundin, affärsområdeschef test och kvalitet, understryker precis som Ewa att Objektfabriken är ett värderingsstyrt kunskapsföretag.
– Vi har en platt struktur där alla känner sig delaktiga och tar ansvar. Våra värderingar bygger på hjärna, hjärta och ryggrad, där man vågar ta nya utmaningar och lösa problem som kan dyka upp på vägen. Som ledare är Ewa en sann problemlösare, hon ger mycket frihet men förutsätter att man då tar eget ansvar för att leverera bästa tänkbara lösningar för våra kunder. Samtidigt känner vi ansvar mot varandra, vi har en familjär känsla inom företaget som också bidrar till att man känner för att leverera mer, att alltid göra ett bra jobb och sträva efter förbättring, säger Stefan Lundin.

Specialister söker sig till specialister
Objektfabriken expanderar. När Ewa Meurk tillträdde posten som VD hade hon en klar vision över hur hon ville att den framtida utvecklingen skulle se ut – hon fick snabbt medarbetarna med sig och kunde därför bygga upp varumärket ytterligare. På enbart fyra år har man vuxit från 17 till 55 anställda, och rekryteringen fortsätter. Under året har Objektfabriken anställt flera konsulter och trenden tycks hålla i sig för 2013.
– Vi har ett starkt varumärke idag som känns igen i branschen. Samtliga konsulter är handplockade, vi har verkligen möjlighet att välja de bästa. Tillsammans driver vi Objektfabriken med övertygelse och passion, vi står för vad vi lovar och vågar sticka ut, säger Ewa.
I Objektfabriken ser vi tydligt att specialister söker sig till specialister, konsulterna har ofta minst 7 – 10 års erfarenhet och kommer inte sällan direkt från andra ledande leverantörer av IT-tjänster. Samtidigt har man samarbete med högskolor och universitet då Objektfabriken är med och skräddarsyr kurser som omfattas av högskolans poängsystem. Kurserna behandlar områden som test, analys och systemdesign, beroende på behov.
– Våra kurser ingår i akademins ordinarie kursutbud och ger högskolepoäng precis som vilken akademisk utbildning som helst. Skillnaden är att en aktör från näringslivet syr ihop innehållet, det är ett unikt samarbete som vi värnar om och vill fördjupa framöver samtidigt som vi levererar system- och verksamhetsutvecklingstjänster till återkommande och nya kunder, säger Ewa Meurk avslutningsvis.