Sön 14 aug / År 40 / Nr 3 2022

Osby kommun -barnsligt enkelt

Vill du ha den lilla landbygdsortens lugn och trygghet, men ändå ha tillgång till ett myllrande nöjesliv och en expansiv arbetsmarknad. Då har du äntligen hittat platsen där du inte behöver kompromissa. Här i Osby kommun kan du nämligen få det rofyllda livet på hästgården, utan att avstå från storstädernas rika utbud på nöjen och aktiviteter.

Det naturnära läget delar vår kommun med många kommuner i norra Skåne, men infrastrukturen är det som särskiljer den från andra. I Osby kommun har vi nämligen såväl södrastambanan, som riksvägarna 23 och 15. Detta nav av järn- och bilvägar skapar unika möjligheter för såväl boende som företagare. Tack vare den goda kollektivtrafiken pendlar cirka 4000 personer från och till Osby varje dag.

Inom en timme når du Malmö i söder, Växjö i norr, Halmstad i väster och Sölvesborg i öster. Detta ger dig tillgång till en av Sveriges största och snabbast växande arbetsmarknader. Samtidigt kan du, när du kommer hem från jobbet, öppna fönstret och njuta av vindens sus genom trädkronorna och fåglarnas vackra drillar. Eller varför inte ta ett svalkande nattdopp i en av kommunens många vackra sjöar.

Med mer än 500 aktiva småföretag på knappt 13000 invånare, gör Osby till en av landet mest företagstäta kommuner. Företagsandan går långt tillbaka i tiden där nästan varje familjeled har en företagare. Bredden med bland annat trä-, metall-, sten-, och plastindustri, har blivit en styrka och ger stabilitet oavsett konjunktur. I dörr- och fönsterindustrin finns ett 10-tal framträdande företag. Vilket gör Osby till en av de ledande tillverkningsorterna i landet.

Osby har stora logistiska fördelar med sin strategiska placering. De goda kommunikationerna ger företagen ett bredare utbud av kompetent personal. Pendlingen förenklas genom den utökade lokaltågtrafiken. Hela området förutspås en stark tillväxt i takt med IKEA pågående expansion. I syfte att stärka nätverket mellan företagen i kommunen bjuder näringslivsorganisationen en gång per månad in till företagslunch. Varje år anordnas också en företagskväll, oftast med någon av landets mest anlitade föreläsare.

Välkommen till oss!