Tor 20 jun / År 42 / Nr 3 2024

Ottosson truck växer med Vara maskinimport

Sedan starten 1969 har Ottosson Truck gått från 3 till 30 anställda och ökat från 5 till 70 miljoner i omsättning med god lönsamhet i alla år. 
Nu växer de vidare tillsammans med Vara Maskinimport, med visionen att flytta verksamheten till nya lokaler under 2021

Under 2018 förvärvades Ottosson Truck/Hyundai av Vara Maskinimport. Ett företag som precis som Ottosson Truck är familjärt och värnar om personliga relationer med kunder, leverantörer och anställda. Att det var just Vara-företaget som skulle bli ny ägare var egentligen ingen slump. Resan började nämligen för flera år sedan. 
– Jag hade kontakt med Anette Saleskog (Ottosson Trucks tidigare vd och ägare) i början på 2000-talet och märkte snabbt att vi kompletterade varandra väldigt bra. Redan då började jag fundera på hur vi skulle kunna jobba mer tillsammans, berättar Nils-Gunnar Burge.
Åren gick, och när Nils-Gunnars dotter Lina och sonen Jakob också blev engagerade i företaget bestämde han sig för att ställa frågan han länge tänkt på. 
– Under sommaren 2017 blev det affär, vilket jag är fantastiskt glad över. Vi är också oerhört tacksamma över den kärlek som jag och min familj mötts av här från dag ett. 
Lina Burge nickar instämmande.
– Nils-Gunnar har pratat om Ottosson Truck så länge jag kan minnas och därför är det häftigt att våra vägar äntligen möts. Det finns alla förutsättningar för att utveckla det här till något riktigt bra, säger hon.
Ottosson Truck står i dag med drygt 400 Hyundaitruckar ute på den svenska marknaden. Med hjälp av Vara Maskinimport ser Ottosson Trucks vd Bengt Joelsson nya möjligheter, nya kontaktvägar och nya områden att erövra tillsammans.
– Ottosson Truck har funnits i 50 år och alltid varit ett starkt serviceföretag. Under 2012 fick vi in Hyundai i huset och ett par år senare började försäljningen lossna rejält. Steget in i en koncern tillsammans med Vara Maskin-
import och Hüllert Maskin blir ytterligare ett viktigt steg på vägen, säger Bengt Joelsson. 
Förvärvet skedde för bara något år sedan, men Bengt Joelsson och familjen Burge har redan storslagna planer.     
Visionen är att Ottosson Truck kommer att flytta till nya lokaler under 2021. 
Anläggningen kommer att byggas längs med E22 utanför Bromölla med stora glaspartier ut mot vägen, som ett stort showroom. Inspirationen kommer från Hüllert Maskins anläggning i Vara som är uppbyggd på 
samma exklusiva sätt.