Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Parkeringen för dig som flyger från Arlanda

Om ni ska resa från Arlanda flygplats och vill slippa slit och släp med tunga väskor så står gärna Flygplatsparkering MA AB till tjänst.
Parkeringen ligger cirka sex minuter från Arlanda flygplats och är bemannad dygnet runt.

Efter att ha drivit ett lastbilsåkeri i många år sadlade Henrik Palmborg om och startade Flygplatsparkering MA AB 2002. Parkeringen har en yta på cirka tre hektar och rymmer cirka 1000 parkeringsplatser.
– Vi driver en långtidsparkering med mycket hög service. När resenärerna kommer till receptionen blir de anvisade var de ska parkera och vi hämtar upp både bagaget och resenären med buss. När det regnar eller snöar behöver man inte släpa på väskorna som man måste göra på flygplatsens egen parkering, säger Henrik Palmborg.

Säkert och prisvärt
På Flygplatsparkering kan man parkera sin egen bil säkert och prisvärt. Både utom- och inomhusparkeringen är bemannad och kameraövervakad dygnet runt.
– Vi bevakar ankomsttiderna hela tiden och ser om ett visst plan är försenat. När planet landar åker vi ut till respektive terminal och hämtar upp resenärerna och kör dem till parkeringen.
Flygplatsparkering erbjuder även busstransporter till närliggande hotell om man kommer till Stockholm dagen innan avgång. Man kör även ut försenat bagage åt vissa flygbolag.
Kunderna kan också beställa biltvätt, vilket utförs när de är bortresta.
– Om man vill sätta sig i en varm bil vid hemkomsten så kan vi köra in den i en varmhall 24 timmar innan ankomst.

Arlanda växer
Utvecklingen för Flygplatsparkering har varit mycket god sedan starten 2002.
– Vi växer hela tiden och börjar få ont om platser. När det är högsäsong så har vi överfullt så det är viktigt att man bokar i förväg, säger Henrik Palmborg.
Arlanda har idag cirka 21 miljoner resenärer årligen och enligt planerna ska antalet resenärer öka till 35 miljoner inom tio år.
– Det innebär att alla parkeringar runt Arlanda måste fördubbla sina kapaciteter. Vi är en av få långtidsparkeringar som har utrymme att utvecklas på.
Flygplatsparkering MA AB har cirka 20 anställda.