Lör 20 jul / År 42 / Nr 3 2024

Petter Stordalen skapar helt ny mötesplats i centrala Varberg

Petter Stordalens projekt är mycket välkända i Göteborgsregionen – mycket tack vare de tre stora satsningarna som är på gång nu med Karlatornet i spetsen. Varberg är en mindre stad, men inte desto mindre intressant för Stordalens växande hotellimperium.

I den nya stadsdelen Västerport, som precis har börjat byggas intill Varbergs stadskärna, byggs även Petter Stordalens nya hotellpärla på Västkusten. På frågan om varför just Varberg och Västerport är en intressant plats för nya etableringar svarar Petter Stordalen:
– Varberg har ett fantastiskt och mycket centralt läge i regionen. Det är en viktig faktor när vi investerar. Det är också jättekul att vara en del av utvecklingen av en helt ny del av Varberg, Västerport.

Helt ny mötesplats
Med det nya hotellet skapas en helt ny mötesplats för Varberg, som ska vara öppen för såväl hotellgäster som för varbergare.
– När vi öppnar Quality Hotel i Västerport 2023 kommer vi att bidra till att locka både konferenser och familjer till staden med konceptet ”Meeting that matters”. Hotellet ska vara en central mötesplats för Varbergs boende för kaffe, middag eller ett glas. Även om Varberg är en liten stad, så har den mycket själ och en mycket intressant historia, säger Petter Stordalen.

Unikt engagemang
Petter Stordalen är mycket engagerad i alla sina projekt, besöker ofta sina investeringsområden och följer bygget under hela processen.
– Jag håller mig uppdaterad och är alltid nyfiken på våra projekt, men när det gäller designen av hotellet lämnar jag det till professionella och experter. Nu ser jag fram emot byggstart!
Han är samtidigt noga med att poängtera att han däremot inte har något favorithotell i Sverige:
– Alla mina hotell i Sverige har sina egna särdrag och speciella karaktärer. Och det är som med mina egna barn – jag kan omöjligt göra skillnad på dem.

Glädjebesked för Ving
Petter Stordalen satsar gärna på de största och mest komplexa affärerna. Det var stora glädjebesked i media när han köpte Ving under slutet av 2019. Affären är av stor betydelse inte minst för alla anställda inom koncernen, som har som motto att alltid sätta människor i centrum.
– Det som både intresserar och fascinerar mig med Ving är den unika positionen de har som marknadsledare i Norden. Ving är ett företag i världsklass, och i linje med Nordic Choice Hotels har Ving en stark kultur där människor är i centrum, understryker Petter Stordalen.