Sön 5 dec / År 39 / Nr 4 2021

Plats för matupplevelser på stadens hotell

Det kan råda olika uppfattningar om vad som skapar en äkta och minnesvärd hotellkänsla. Inslag som de allra flesta uppskattar och eftertraktar är personlighet, omtanke och hög servicenivå, samt inte minst god mat som tillför mervärde i hela upplevelsen. Clarion Hotel Winn Gävle träffar mitt i prick på alla punkter.

Clarion Hotel Winn har blivit en av Gävles mest uppskattade mötesplatser bland konferensgäster, fritidsresenärer och inte minst gävlebor. Hotellet är inte ett renodlat affärshotell, och inte heller ett särpräglat familjehotell. Att istället kombinera det bästa från två världar har blivit en lyckad satsning från ägarnas sida, Winn Hotel Group.
Oavsett intressen och syfte med att besöka Gävle så är nog de allra flesta överens om att god mat är ett viktigt komplement. Restaurangen bidrar till att göra hotellet till stadens mest uppskattade mötesplats. Enligt hotelldirektör Mikael Junger drar mat och dryck in cirka 20 miljoner kronor årligen och bidrar därmed starkt till att göra Clarion Hotel Winn till stadens hotell.

Plats för matupplevelser
Köksmästare Christian Tancred sätter menyn efter säsong och använder gärna så mycket närproducerat som möjligt. Älsklingsrätter som svensk löjromstoast, grillad entrecote och en klassisk Creme Brulee är riktiga storsäljare under hela året.
– Jag har anpassat menyn efter Clarions matplattform och koncept med lagom stora tallrikar för att minska matsvinnet. Det finns utrymme för nya idéer inom plattformen, som till stor del bygger på uppdaterade klassiker som alla tycker om och som vi varvar med olika råvaror beroende på säsong. Vi hämtar mycket inspiration från klassiska franska och svenska rätter, berättar Christian.
Det är stora mängder mat som ska lagas, inte minst då det är halva priset på mat och dryck under Crazy Friday, fredag eftermiddag mellan klockan 16 – 18, och matsalen då alltid är fullsatt. Brunchen på lördagen är minst lika populär, och Christians team har fullt upp i stort sett hela veckan då hotellrestaurangen gästas av såväl gävlebor som mer långväga besökare.
Frukostbuffén har fått mycket gott betyg på TripAdvisor, till exempel. Även den generösa salladsbuffén är uppskattad, speciellt på brunchen som gästas av flera hundra matgäster.

Stadens hotell
Hotellet erbjuder 200 rum med 460 bäddar och 14 konferenslokaler, och är Gävles största hotell. Beläget mitt i centrum med gångavstånd till restauranger, shopping och nöjen är Clarion Hotel Winn verkligen Stadens hotell. Hotellgäster, Gävlebor, kända artister, affärsresenärer och barnfamiljer – hit kommer alla och mötena blir ibland magiska. Som den gången Tom Jones bodde på hotellet och plötsligt plockade upp gitarren och spelade och sjöng i timmar med förvånade gäster omkring sig.