Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Professionell catering för Boråsregionens största evenemang

Vid stora evenemang och sammankomster i Boråsregionen är GG-mat rätt partner för professionell catering. Med över 30 års erfarenhet inom branschen levererar GG-mat med kvalitet, precision och lyhördhet inför kundens önskemål. Sedan 2011 ägs och drivs företaget av makarna Dick och Carina Öberg, med ambitionen att ta verksamheten till nästa nivå.

Kommuner och stora företag hör numera till huvudkundgruppen för det expansiva cateringföretaget GG-mat. Under nya ägare har företaget kraftigt utvecklats under de senaste åren och idag är verksamheten en av regionens mest omfattande när det gäller professionell catering, med kapacitet för att leverera till mycket stora sällskap om flera hundra matgäster.

Ständig förnyelse och stora evenemang
Kapaciteten gör GG-mat unika i regionen. Men företagets framgångar grundar sig på mer än så. All mat lagas från grunden och det ger en mycket genuin och rustik känsla som aldrig går att återskapa med halvfabrikat, enligt Dick Öberg.
– I olika rankningar som gjorts i regionen, bland annat av Borås Tidning, har vi fått mycket bra betyg för vår mat. Det bidrar naturligtvis till att höja ambitionsnivån ytterligare. Kännetecknande för oss är att vi gärna integrerar nya inslag i klassiska favoriträtter, vi söker ständig förnyelse men vill inte att det ska ske på bekostnad av det som redan är bra och som uppskattas mest av våra kunder och matgäster.
GG-mat levererar till några av regionens och till och med Västsveriges största evenemang, exempelvis O-Ringen som hålls i Borås i år. Andra idrottsevenemang och större idrottsföreningar är också återkommande på kundlistan.
– Vi har lyckats bygga upp ett bra nätverk med kunder inom frilufts- och föreningslivet. Förutom att vi kan levererar till mycket stora sällskap är vi också kända för att leverera mat som passar för målgruppen. Vid idrottsevenemang är det exempelvis extra viktigt att maten är näringsrik och hälsosam.

Satsar på vidareutveckling
Ett stenkast från Knalleland och granne med Borås djurpark ligger Parkhallen. Här erbjuder GG-mat plats för större festarrangemang med upp till 550 sittande matgäster, och här serveras även Dagens lunch under veckorna. Utbudet har under 2014 kompletterats med ytterligare en bokningsbar lokal i centrala Borås, närmare bestämt på Sandgärdsgatan 37 i hjärtat av staden. Här finns plats för ett hundratal sittande gäster.
– Kommunala och regionala evenemang, företagsfester och bröllop är exempel på återkommande evenemang i våra lokaler. Vi välkomnar alla typer av evenemang, men oftast handlar det om lite större tillställningar med väldigt många gäster. Det är kännetecknande för oss och det är även så vi kommer att vidareutveckla verksamheten framöver, säger Dick Öberg.
Makarna Öberg äger och driver även Ellagården Konferens och Restaurang i Borås. Precis som GG-mat utgör Ellagården en stor arbetsgivare som betyder mycket för regionen. GG-mat sysselsätter cirka 40 personer och Ellagården omkring ett 20-tal. Ambitionen är att växa med båda företagen och framtiden ser väldigt ljus ut.