Sön 26 jun / År 40 / Nr 3 2022

Projektengagemang under uppbyggnad i Halmstad

Projektengagemang är involverade i flera stora projekt inom samhällsbyggnad. Kompetens från Halmstad anlitas för att utveckla miljöer för kommande generationer över hela Sverige. Nu senast för ett större sjukhusprojekt i Stockholm, ett LSS-boende i Oskarström samt ett stort bostadsprojekt på hemmaplan.

Projektengagemang är ett av Sveriges mest snabbväxande konsultbolag som grundades 2006. De första fem åren hade Projektengagemang en imponerande tillväxt från två till över 300 anställda. Idag sysselsätter koncernen över 1200 medarbetare på närmare 40 orter. Med expertkompetens inom infrastruktur, byggnader, installation, energi och industri medverkar Projektengagemang ofta i mycket stora samhällsbyggarprojekt.

Lång erfarenhet av sjukhusprojekt
Verksamheten i Halmstad är under uppbyggnad av Johan Eriksson, med mycket fokus på el och VVS. Långsiktigt ska fler kunskapsområden utvecklas från Halmstad för att möta marknadens efterfrågan. Även om de geografiska gränserna suddas ut med hjälp av teknik behövs en lokal förankring med säkerställd kompetens och det jobbar Johan Eriksson med att bygga upp just nu.
Projektengagemang Halmstad deltar i stora projekteringsuppdrag över hela Sverige. Inom koncernen finns lång erfarenhet av att arbeta med sjukhusprojekt. Johan Eriksson har själv varit delaktig i olika sjukhusprojekt under drygt tio år, och nu är hans team från Halmstad tillsammans med kollegor från Stockholm med och utvecklar två nya vårdfastigheter på Södersjukhuset som Johan är ansvarar för, där man bygger Nordens största akutmottagning bland annat.
– I vårt uppdrag ingår all el, tele och säkerhet. Där ingår bland annat 24 operationssalar. I vårt nästa projekt ska vi utreda ytterligare en fastighet på cirka 32.000 kvm, och bland annat kartlägga hur elsystemet ska byggas upp för att klara framtida krav inom vården. Det är en utmaning men jag skulle nog säga att vi har en unik kunskap och kompetens för just den här typen av projekt, säger Johan Eriksson.

Bygger på specialistkompetens
När det gäller vårdfastigheter har Projektengagemang troligtvis marknadens vassaste kompetens. Projektengagemang har även specialiserat sig inom flera områden och utvecklingen av organisationen bygger på att kunna erbjuda en bred kompetens med spetskvaliteter inom olika typer av projekt, exempelvis så är kollegorna i Helsingborg otroligt erfarna inom bostadsprojekt och även vår senaste anställde i Halmstad Niclas Karlsson har en gedigen erfarenhet inom större bostadsprojekt. Men det som är viktigast som anställd hos oss är att man är nyfiken och engagerad i sina arbetsuppgifter och att man välkomnar nya sätt att tänka och lösningar, det är så vi kan utveckla samhällen och också oss själva.
Förutom vårdprojekten så pågår samtidigt ett större bostadsprojekt i Fyllinge i Halmstad, ett LSS-boende i Oskarström, en sekelskiftesvilla i Båstad. Och samtidigt är mycket mer på gång både lokalt och regionalt. Projektengagemang bidrar till att skapa framtidens samhällen för kommande generationer. Det borde vara något som lockar kompetens till företaget och till branschen i stort.