Fre 19 aug / År 40 / Nr 3 2022

Pulsen skapar möten i inspirerande miljö

I över tolv år har Pulsen Konferens och Restaurang Astern skapat möten i en inspirerande miljö. Det starka engagemanget för kvalitet och hållbarhet har gett dem Borås första KRAV-certifikat för konferens- och lunchanläggningar.

2002 slog Pulsen Konferens och Restaurang Astern upp portarna i det som tidigare utgjort bomullsmagasin i Eisers trikåfabrik. Den fina tegelbyggnaden från början av 1900-talet ligger i kvarteret Astern. Det är högt i tak och lokalerna har restaurerats och anpassats till den nya verksamheten med modernt designade, ljusa och luftiga rum. Här arrangeras allt från fester och bröllop till mässor och konferenser.

– Pulsen Konferens är den största dagkonferensanläggningen i distriktet. Vi har nio lokaler, från mindre styrelserum till en sal med plats för 400 personer, säger konferensansvarig Malin Barsk.

På Pulsen träffas man i en skön och inspirerande miljö där det aldrig tummas på kvalitet och engagemang.

– Vi erbjuder prisvärda heldags- och halvdagspaket. Vill man ha ännu snabbare möten passar kanske en affärslunch i något av våra klubbrum bäst, kommenterar Malin Barsk.

Hon ser en trend där just snabba möten ökar. Det gäller både dagkonferenser och lunchmöten.

– Kvälls- och helgarrangemang har också ökat och vi har haft musikspelningar med storbandsorkestrar. Vi vill gärna växa inom större arrangemang och göra fler mässutställningar till exempel.

En del av servicen som Pulsen Konferens erbjuder är att kunden har samma personliga kontakt som följer med hela vägen från bokning till fakturering. Det är unikt för större konferensanläggningar där olika funktioner är uppdelade på olika personer.

Kvalitet och miljö går hand i hand
En viktig del av upplevelsen på en konferens är förstås maten. På Restaurang Astern är man mån av kvalitén, både vad gäller råvaror och tillagning.

– Vi arbetar dagligen med uteslutande färska råvaror och är till exempel kända för våra goda fiskrätter, som alltid är tillagade på färsk fisk. Till vår hjälp har vi fantastiska kockar i köket och en av Sveriges bästa kallskänkor, säger restaurangansvarig Mikael Berglund Hveem.

Hållbarhetstänket har funnits med redan från starten och i höstas fick Pulsen Konferens och Restaurang Astern Borås första KRAV-certifikat för konferens- och lunchanläggningar. Att det uppskattas av gästerna märks.

– Sedan KRAV-certifieringen har restaurangen sett en otrolig tillströmning av gäster, säger Mikael Berglund Hveem.

För att bli KRAV-certifierad som restaurang krävs bland annat att minst 15 basprodukter, eller 25 % av alla inköp, är ekologiska. Astern uppfyller båda villkoren.

Man jobbar även mycket med återvinning och med åtgärder för att minska svinnet. Närproducerade produkter av bra kvalitet utan många tillsatser prioriteras vid inköp.

– Vi tappar till exempel våra egna flaskor med bordsvatten, bakar vårt eget bröd och eftermiddagsfika med mjöl från ett lokalt mjölneri, berättar Mikael Berglund Hveem vidare.

Förutom ett eget intresse och en högre miljömedvetenhet i allmänhet, så har även kunderna drivit på hållbarhetsutvecklingen.

– Våra största kunder har krav på sina organisationer att i första hand välja ekologiska och hållbara alternativ, avslutar Malin Barsk.