Tor 26 maj / År 40 / Nr 1 2022

Radisson Blu Riverside Hotel – attraktiv mötesplats på Lindholmen

På Göta Älvs strandkant i Göteborg ligger nybyggda Radisson Blu Riverside Hotel. Hotellet är uppfört på Lindholmen, ett av stadens mest tillväxtbenägna områden där näringsliv, offentlig verksamhet och akademi möts och samverkar i en fantastisk miljö. Med Lindholmen Science Park och Chalmers tekniska högskola som närmaste grannar andas nya Radisson Blu Riverside Hotel kreativitet och nytänkande. Med egen restaurang, bar och wellness-avdelning är hotellet en modern och attraktiv mötesplats för såväl besökande som närboende.

– När hotellet byggdes var ambitionen att skapa något nytt som samtidigt smälte väl in med den befintliga miljön på Norra Älvstranden, inleder VD Malin Frank.
Radisson Blu Riverside Hotel öppnar 18 mars i år. Med sina 265 moderna rum är hotellet ett värdefullt tillskott till evenemangstaden Göteborg, en av Nordens största och mest uppskattade konferensstäder.

En naturlig del av omgivningen
Hotellet kommer att samarbeta med Lindholmen Conference Centre och systerhotellet Radisson Blu Scandinavia. De fem mötesrummen är utrustade med modern mötesteknik och på hotellet finns heltäckande konferensservice med engagerad personal. Hotellets wellness-avdelning, BodyLab – Wellness & Fitness omfattar ett antal behandlingsrum och tre spa-pooler, varav en ute på hotellets takterrass. Dessutom finns ett fullt utrustat gym och bastu. På sommaren kommer den generöst tilltagna takterrassen med fantastisk utsikt över Göteborg att vara ett välkommet inslag, liksom uteserveringen vid vattnet som öppnar nu i vår.
Hotellets restaurang och bar – The Cuckoo’s Nest med plats för 215 sittande gäster kommer att bli en självklar mötesplats. Restaurangen med sitt spännande koncept erbjuder en mix av internationella rätter i olika storlekar för alla tillfällen. Kom förbi för en lunch med kollegan eller en trerättersmiddag med vännerna – The Cuckoo’s Nest är en välkomnande plats där brasan alltid är tänd.
– Tanken är att vi ska kunna erbjuda något för hela omgivningen. Vi ska vara tillgängliga närhelst våra gäster behöver oss. Det gäller även för gäster som tittar in för en fika eller som äter lunch i vår restaurang. Kreativitet och gemenskap är bland våra viktigaste värden, understryker Malin Frank.

Lindholmen andas framtidstro och optimism
Lindholmen erbjuder ett fantastiskt etableringsläge intill Göta Älv med närhet till hela stadens utbud. Tack vare en välutbyggd kollektivtrafik tar man sig lätt in till centrum, antingen via buss eller spårvagn eller direkt över älven med Älvsnabben. Inom fem minuter nås Centralstationen där man lätt tar sig vidare till hela regionen. Landvetter flygplats nås på ca 25 minuter och Göteborg City Airport på en kvart.
– Vi erbjuder utan tvekan ett gemytligt och välkomnande boende med ett förstklassigt läge. Vi tänker komfort och lättillgänglighet i allt. Vi känner framförallt att Lindholmen andas framtidstro och optimism, något som vi vill förmedla och sprida till våra gäster, säger Malin Frank avslutningsvis.