Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Ramirent ofta med i stora byggnationer

När det gäller flexibla uthyrningstjänster av maskiner och annan utrustning för bygg- och anläggningsarbeten är det få som har en lika stor flexibilitet och bredd som Ramirent. Verksamheten är expansiv i Luleå och Norrbotten och har varit sedan starten 2004.

Ramirent är genom sin breda uthyrningsverksamhet involverade i flera av Norrbottens största byggprojekt. När Facebook skulle etableras i Luleå var det Ramirent som stod för mycket av utrustningen som gjorde projektet framgångsrikt.
Varje byggprojekt är som en temporär fabrik. Skillnaden mellan traditionell maskinuthyrning och en helhetslösning, som Ramirent kan erbjuda, där alla delar i byggprojektet sys ihop är stor. Det säkerställer kvalitet, säkerhet och effektivitet under hela byggprocessen.

Ser fram emot fler storprojekt
Regionen är expansiv och Ramirent lär få fullt upp under den närmaste tiden. Det finns många stora projekt som redan är i gång, och många som det talas om som kommer att förändra förutsättningarna för Luleå och Norrbotten för all framtid.
– Vi erbjuder flexibla uthyrningstjänster som passar varje enskild kund, säger Veronica Johnson, kundcenterchef i Luleå. Oavsett om kunden har för avsikt att hyra en maskin över dagen eller etablera en hel arbetsplats så kan vi tillgodose behovet.
– Det är klart att vi räknar med att få leverera till fler stora projekt framöver eftersom vi vet att marknaden har mycket på gång som kräver tillgång till avancerad utrustning, fortsätter Veronica. Vi är redan med i flera stora bostadsprojekt, industriprojekt samt vindkraftsutvecklingen.

Varför hyra maskiner?
Ramirents maskinpark består av välservade bygg- och anläggningsmaskiner, kranar, hissar, liftar, moduletableringar och entreprenadmaskiner. Maskinparken har mångdubblats under åren tack vare kraftig expansion och en ökad efterfrågan på företagets tjänster.
– Att hyra utrustning anses av många, inte minst inom byggbranschen, vara en bra lösning när man inte vet hur nästa projekt kommer att se ut, förklarar Veronica Johnson. Då är det viktigt att inte binda upp kapital i en maskin som kanske inte kan användas på ett tag efter ett avslutat projekt. Framförallt så handlar det om att inte binda upp för mycket kapital när framtiden är svår att förutse.
– För oss på Ramirent är det viktigaste att allt fungerar som det ska och att du som kund blir nöjd. Vi har samlat på oss mängder av erfarenhet genom åren och vi hjälper gärna till.
Oavsett om du behöver hjälp med planering, att hyra maskiner eller annan utrustning – vi finns för dig, avslutar Veronica Johnson.