Lör 2 mar / År 42 / Nr 5 2023

Rätt kunskap är avgörande när det verkligen gäller

Det Karlsborgsbaserade företaget Cold Skills har allt som behövs för att överleva i tuffa miljöer. Förutom kompletta materielsystem handlar det även om kunskapsförmedling genom skräddarsydda kurser för kunder med gott säkerhetsmedvetande. Varenda liten detalj är försedd med ett mervärde i form av kunskap som kommer kunderna till gagn när det verkligen gäller.

Att enbart sälja utrustning och kläder för att gå med vinst är ingenting som faller Cold Skills ägare Conny Greus i smaken. För honom handlar det snarare om att leverera en högkvalitativ helhet kring såväl materiel som kunskaper och färdigheter om hur den ska användas på bästa sätt.
Efter ett långt förflutet inom försvaret vet Conny att det inte är kvantitet som räknas – hur sakerna håller under tuffa förhållanden är det som gäller. Outdoorkonceptet är en hel livsstil som förmedlas till en bred kundgrupp omfattande allt från uniformerade yrkesgrupper till naturfotografer och äventyrare. Den bärande tanken är att öka säkerhetsmedvetandet hos kunden samt att tillämpa kompletta materielsystem enligt principen ”less is more”.

– Med ”less is more” menar vi att man ska fokusera på kvalitet och att använda sakerna på rätt sätt. Det hjälper inte att investera stora summor i materiel som inte används rätt, därför levererar vi materielsystem med utbildning som ett helhetskoncept, förklarar Conny.

Bygger ny kurscamp
Inom Cold Skills finns mycket kunskap om hur man med rätt utrustning kommer längre när det verkligen gäller – det vill säga i tuff terräng, hårda väderförhållanden och andra komplexa situationer. Conny lyfter fram personalens unika kunskap som avgörande för att Cold Skills blev Årets företag i Karlsborg 2014.

– Vi kombinerar uppmärksamheten vi fått med stora satsningar för att synas ännu mer. Det är bland annat därför vi bygger upp Camp Faravid i norra Sverige. Vi kommer att bedriva kursverksamhet i princip året runt på en plats där det finns mycket kunskap bevarad för överlevnad i kallt subarktiskt klimat. Det kombinerar vi med vår egen kunskap från ett militärt förflutet, berättar Conny entusiastiskt.

Kunder som vänder sig till Cold Skills kan räkna med att mötas av ett hårt utvärderat sortiment komplett med service och kunskap som bidrar till en ännu bättre investering. Kvalitet lönar sig och kunskap bidrar till en lägre livscykelkostnad enligt vedertagna modeller. Det skriver Conny Greus och teamet på Cold Skills gärna under på.