Lör 27 nov / År 39 / Nr 4 2021

Resia – En trygg partner för affärsresor

Med sin gedigna kunskap om resmål, hotell, flygbolag och serviceleverantörer erbjuder Resia kunden trygghet, både vid bokningen och under själva resan. Dessutom sparar kunden en massa tid och resurser på att anlita en professionell resebyrå.

För en enskild semesterresenär kan det fungera att boka en flygstol själv på nätet. Men ska man arrangera en konferensresa med 150 deltagare blir det genast mycket mer komplicerat. Då sparar man mycket tid och resurser på att anlita en erfaren och trygg förmedlare som känner till resmålet, har agenter på plats och kan lösa alla problem som eventuellt uppstår.
Resia på Hamngatan i centrala Karlstad är just en sådan förmedlare. Det är ett av Resias största kontor – ligger lika med Örebro och Göteborg. Här jobbar 13 personer, varav sju med affärs-, grupp- och konferensresor.
– En av våra största styrkor är närheten till kunderna. Vi har 55 kontor över hela landet och återkommande kunder lär vi känna lokalt. Vi vet vad de vill ha, berättar Ulrica Isebark, projektledare på Resia i Karlstad.
En bra analys av kundens behov och önskemål är central för att en resa ska bli lyckad. Det gäller inte minst grupp- och konferensresor. Miljön, boendet, arrangemangen och maten är alla viktiga delar av helhetsupplevelsen och de flesta vill uppleva något speciellt.
– Många vill utomlands och genom vår stora bredd i gruppen kan vi de flesta resmålen som kunderna är intresserade av och kan föreslå bra transporter, hotell, aktiviteter etc. Vi jobbar dessutom med ett stort nätverk av agenter ute i världen. De är extremt synade, både servicemässigt och ekonomiskt, för att vi ska kunna garantera våra kunder att de håller vad de lovar, tillägger Ulrica Isebark.

Kongresser – Nytt affärsområde
Sju år av åtta har Resia röstats fram som Sveriges bästa affärsresebyrå. Några områden där cirka 3 000 beslutsfattare och affärsresenärer anser att Resia är i topp är hög serviceorientering, pålitlighet och förmågan att ge störst värde för pengarna.
– Vi har samarbetat med Resia kring ett flertal konferenser och events som samtliga har varit mycket välplanerade och lyckade, berättar exempelvis Andreas Blåeldh, VD på Ninetech.
Uddeholm är ett annat företag som ser stora fördelar med att samarbeta med Resia.
– För oss inom Uddeholm, med många resor och hotellövernattningar över hela världen, är det viktigt att ha en samarbetspartner där vi känner att vi blir sedda och där vi får snabb och korrekt service. Genom närheten till Resias kontor i Karlstad och med en personlig kontaktman, vilket innebär kännedom om resenären, får vi den service som vi eftersträvar. Regelbundna uppföljningsmöten och kontinuerlig information är också viktigt för oss, säger Gunilla Carlsson och Ursula Reich Andersson, två av Uddeholms kontaktpersoner gentemot Resia.
Ett relativt nytt affärsområde inom Resia är kongresser och Karlstad är en av Resias prioriterade kongressorter.
– Förutom det stora moderna kongresscentret Karlstad CCC finns här flera mindre aktörer med bra erbjudanden. Det är lätt att ta sig hit med tåg, buss och flyg och hotellen ligger nära varandra och nära kongresställena. Vi är väldigt flexibla i vårt tjänsteerbjudande där vi kan åta oss hela kongresspaketet eller enskilda bitar. Vi kan till exempel skapa en hemsida för kongressen med all information och där deltagarna på ett smidigt sätt kan boka in sig på aktiviteter och boende med mera, avslutar Ulrica Isebark.