Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

Roligare konferenser på Strike

En lyckad konferens omfattar mycket mer än själva mötesprocessen. De flesta är nog ense om att maten spelar en viktig roll. Utöver det så kan en riktigt framgångsrik och minnesvärd konferens kryddas med en eller ett par spännande aktiviteter – något som man på Strike i Västerås är expert på.

Strike är nöjesstället med extra allt. Anläggningen har utvecklats till ett upplevelsecentrum med en så stor bredd på aktiviteterna att det i princip finns något för alla. Ägaren Jan Lundström utvecklar ständigt nya koncept för att öka attraktiviteten, och Strike utgör idag en viktig dragkraft för Västerås.
– Grundidén är att alla ska kunna vara med i aktiviteterna, vi håller det på en nivå som passar de allra flesta och som skapar en trivsam stämning bland deltagarna. Jag brukar säga att vi erbjuder konferens med lek, och det är ett välkommet inslag som lättar upp och gör hela tillställningen roligare, berättar Jan Lundström.

Viktigt komplement
Jan Lundström är en fullfjädrad entreprenör. Tidigare drev han ett antal videobutiker men i takt med att efterfrågan på hyrfilmer avtog började han fundera på nya utmaningar. Han tog själv initiativ till att bygga nya lokaler och tillsammans med en kollega startade han Strike för snart 15 år sedan. Idag äger och driver Jan företaget i egen regi.
Strike är ett viktigt komplement i Västerås utbud för såväl familjer och kompisgäng som skolklasser och konferenssällskap. Bland de mest populära aktiviteterna finns givetvis bowling, men även skytte och racing. Strike är inte heller sena med att anamma den växande matkulturen och erbjuder därför två olika restaurangkoncept för att möta en så bred målgrupp som möjligt.
Restaurangen Torggatan 1 håller en hög profil med exklusiv a la carte och lunchservering. Under sommarhalvåret finns även uteservering. Den andra restaurangen ligger i direkt anslutning till bowlinghallen och anpassas efter olika teman som byts ut efter säsong. I skrivande stund råder mexikanskt tema med möjlighet att boka buffé för större sällskap.

Lyssnar av marknaden
Strike har nyligen genomgått en större ombyggnation där en ny upplevelsehall för racing skapats. Jan Lundström har redan nya idéer för ytterligare utveckling och vill gärna bygga någon form av aktivitetsbana med hjälp av laserstrålar.
– Det är viktigt att vi kan lyssna av marknaden och anpassa vårt erbjudande efter det. De senaste åren har präglats av stora investeringar men det lönar sig i längden, eftersom konkurrensen också blir tuffare. Vi konkurrerar med riktigt bra upplevelser som passar för de allra flesta.

Vidareutveckling
Strike söker nu vidareutveckla och fördjupa samarbetet med skolor i Västerås med omnejd för att fylla anläggningen under dagtid. En gymnasieskola har till exempel bokat upp alla bowlingbanor under två veckors tid.
– Att hålla öppet för speciella evenemang under dagarna är något som prioriterars och det kommer vi att satsa mer på framöver, bekräftar Jan Lundström.
En annan spännande utveckling är att man nyligen börjat med uppträdanden av band och showartister, som kanske även i framtiden kan kompletteras med stand-up, föredrag och karaoke med en nybyggd livescen.