Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Sällsynt familjeägt hotell i Stockholm

Hotel Hansson är ett av Stockholms sista familjeägda hotell grundat redan 1885, alldeles intill Stockholms första brunn. Idag är hotellet totalrenoverat till ett fyrstjärnigt boutiquehotell i trendiga Vasastan i centrala Stockholm.

Hotel Hansson drivs sedan 22 år tillbaka av familjen Hansson från Grebbestad. Kopplingen till Västkusten är fortfarande påtaglig i menyn, bland annat med den berömda räksmörgåsen samt utbudet av öl i Hansson Bar & Matsal.

Ostronprovning med Champagne
På löningsfredagar under ostronsäsongen (september –april) håller hotellchefen Henry Freeland en exklusiv kurs i Ostronprovning med Champagne. På lördagar under höst, vår och vinter serveras även en klassisk Afternoon Tea och på söndagar en av Stockholms bästa söndagsbruncher.

Ny standard
Med robusta takbjälkar och ett rustikt tegelgolv bevarat från 1800-talet är de nyrenoverade rummen på Hotel Hanssons vindsvåning något utöver det vanliga. Det är detaljerna som skapar den unika känslan i rummen. Detsamma gäller för övriga rum i det starkt personliga designhotellet som idag är ett Stockholms sista familjeägda hotell. När det gäller personligt bemötande och engagemang är Hotel Hansson det självklara valet för dig som sover över i Stockholm.

Korta fakta om Hotel Hansson:
Antal rum: 58 fördelade på de tre kategorierna Classic, Design och Executive.
Konferensmöjligheter: Upp till 30 deltagare, garage och gym finns på samma gata som hotellet.
Övriga faciliteter: Lounge och uteservering, Hansson Bar & Matsal med frukost- och kvällsservering.