Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

Samhällsnära förebild utvecklar gärna mindre orter

För den som vill bo bekvämt och bekymmersfritt kan de nya bostadsrätterna som Fastighets AB 3Hus projektutvecklar och som systerbolaget BAB (Byggtjänst) bygger i centrala Åstorp vara ett attraktivt alternativ. Som en samhällsnära fastighetsägare vill 3Hus gärna vara med och utveckla mindre orter, och det förenas också i moderbolaget BrA Invests vision för ett långsiktigt ägande och förvaltande.

Att 3Hus har valt att satsa på Åstorp är ingen tillfällighet. Det finns nämligen stora värden att vidareutveckla i den lilla skånska kommunen några mil norr om Helsingborg. Precis som på andra orter är det systerbolaget BAB som står för entreprenaden.
– De två niovåningshusen för BrF Backsippan är ett bra exempel på hur vi tänker inom företaget. Vi vågar satsa på mindre orter och investerar för att lyfta Åstorp. Samma tänk präglar utvecklingen även i andra områden som vi är involverade i, kommenterar Christer Andersson, vd Fastighets AB 3Hus.

Samma värdegrund
BAB bygger på samma värdegrund som 3Hus och vill göra skillnad med hög samhällsnytta i byggprojekten. Det gäller såväl för byggnation av nya bostadsrätter i Åstorp som t ex utveckling av höghus tillsammans med Riksbyggen i Helsingborg. Att bröderna Andersson som ägare av moderbolaget BrA Invest kammade hem titeln Årets Företagare i Åstorp 2016 är inte heller förvånande. De driver investmentbolaget efter sunda värderingar där man vill vara en förebild och en god arbetsgivare.
– Vi investerar gärna i hållbara lösningar och företag med långsiktigt goda resultat. BAB har expanderat bland annat genom uppköp i Malmö och etablering i Halmstad. Här finns en stor utvecklingspotential för oss, säger Kenneth Andersson, som är vd för BAB.

Långsiktig partner
Affärsidén för 3Hus är att förvärva, förvalta och förädla kommersiella fastigheter för ett långsiktigt ägande samt att projektutveckla bostadsfastigheter. Med huvudkontor i Åstorp understryker 3Hus sin omtanke om regionen och de mindre orterna som finns här. I ryggen har man systerbolaget BAB och dess produktionsresurser.
– Tillsammans har vi mycket stort kunnande och bred kompetens inom alla typer av bebyggelse. Detta och moderbolagets finansiella styrka, ger oss fantastiska möjligheter att vara en långsiktig partner i projekt som skapar samhällsnytta, menar Christer Andersson.

Kort om BrA Invest
BrA Invest koncernen består av 5 bolag vilka tillsammans omsätter rullande 2,0 miljarder SEK och har 1000 anställda. Bolagen BAB, Fastighets 3Hus AB, KB Components AB, AB Dogman och Draken i Reftele.