Lör 20 jul / År 42 / Nr 3 2024

Sanco till 100

Sanco i Örnsköldsvik AB är en system- och komponentleverantör som vänder sig till branscher med höga kvalitetsmål.

Ett tryggt val
En kvalitetsmedveten personal och en avancerad maskinpark gör Sanco till ett tryggt val av leverantör. Företaget är certifierat enligt ISO 9001:2008 och ISO 3834.
 
Vi tillverkar precisionsdetaljer till kunder i högteknologiska branscher. Som exempel medicin, flyg, försvar, elektronik, offshore och fordon.

Vi jobbar i alla typer av material och är med från idé till färdig produkt. Vi kan med vår erfarenhet tillföra kunskap om tillverkningsprocesser som kan vara avgörande för resultat i både kvalitet och ekonomi.
 
Sanco har en verkstadsyta på cirka 3500 kvadratmeter och ligger strax utanför Örnsköldsvik.
Vår styrka är vår flexibilitet. Vi kan erbjuda en anpassad lösning efter våra kunders behov och delta i arbetet från ritbordet till den färdiga produkten.

I produktionen använder Sanco stansmaskiner, laserskärare, kantpressar, fleroperationssvarvar, 5-axliga fräsmaskiner, robotsvetsar, mätutrustning och en yrkeskunnig personal.

Vi uppdaterar hela tiden vår maskinpark för att ha den senaste tillverkningsutrustningen. Allt för att vara våra kunders förstahandsval – nu och i framtiden.
 
Det handlar om att vara med och förstå teknikutvecklingen i kombination med att ha en kunnig personal. 

Vår målsättning – Sanco till 100 – är att vara bäst på det vi gör. Det är vår trygghet i hård konkurrens och det säkraste sättet att skapa tillväxt. Ett väl utfört arbete skapar trygghet för våra kunder och då kan vi växa med dem. För vår egen utveckling är det viktigt att ha kunder med höga kvalitetsmål. En ny utmaning ser vi som en möjlighet.

Sanco skriver historia i den nyutgivna boken Industribyggarna. Där finns ett trevligt reportage om 30-åringen Sanco. Begreppet grannsamverkan har blivit ett vidare begrepp för oss som företagare. Som ung 30-åring satsar vi till 100. Vårt motto är: Bättre än igår, men inte lika bra som imorgon!

Örnsköldsvik är en industristad med ett gott entreprenörskap. Vi har flera exempel på kollegor som på en hög nivå kompletterar oss med olika kompetenser. Entreprenörsandan skapar en bra grund för ett gott samarbete och en komplett lösning till kund. Örnsköldsviks Industrigrupp har en viktig funktion i det lokala samarbetet.

Conny Abrahamsson och Gunnar Sandström, ägare till Sanco.