Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Sävsjö Termogods respekterar både gods och människor

Sävsjö Termogods garanterar en obruten kyl- och fryskedja hela vägen. Samtliga fordon är utrustade med kylaggregat för att säkerställa att alla transporter sker på rätt sätt med respekt för godsets värde och säkerhet.

Som experter på tempererat gods, det vill säga kylda och frysta varor, vet man på Sävsjö Termogods att kundens värden tryggas genom att hela transportkedjan följs och dokumenteras noggrant.
– Vår största varugrupp är livsmedel och där finns det ingen morgondag – med det menar vi att det inte får vara några förseningar som ställer godsets kvalitet på spel. Naturligtvis ställer det enorma krav på oss, men vi förlitar oss på mångårig kunskap och erfarenhet för att trygga kundens leveranser, säger Linda Bernebrink, verksamhetschef Sävsjö Termogods AB.

Garanterar kvalitet och trygghet
Färskvaror hör till kategorin ömtåligt gods som måste hanteras varsamt i lastning och lossning. Genom att enbart köra fordon med kylaggregat kan man garantera att godset har transporterats i en obruten kedja av rätt temperatur hela vägen. Det kan låta som en självklarhet – men i branschen finns stora variationer.
– Hos oss sker alla transporter med fordon som har kylaggregat. Gällande leveranstiderna så finns det ingen morgondag, godset måste ut i tid för att Vi ska kunna garantera att kundens varor bibehåller sin kvalitet. Våra transporter levereras tryggt och säkert med spårbarhet hela vägen, förklarar Linda Bernebrink.
Sävsjö Termogods är en del av Sävsjö Transport AB, som har en stark närvaro över hela södra och mellersta Sverige. Med hjälp av samarbetspartners som delar samma höga kvalitetsambitioner kan Sävsjö Termogods leverera över i stort sett hela landet. Naturligtvis i en obruten kylkedja.
– Vi har etablerat ett stort distributionsnät som täcker hela Småland samt delar av Östergötland och Västra Götaland. Dessutom trafikerar vi storstadsregionerna med daglig linjetrafik till och från Stockholm och Mälardalen, Göteborg och delar av Skåne. Allt fler kunder väljer oss för att vi skapar trygghet med ökad leveranssäkerhet, tillägger Linda.

Yrkets möjligheter
Sävsjö Termogods, liksom Sävsjö Transport, tillämpar kollektivavtal och schyssta arbetsvillkor.
– Tyvärr präglas branschen av variationer även här, men vi har lyckats rekrytera och behålla riktigt bra kompetens genom att visa att vi verkligen satsar på våra medarbetare, säger Ulf Blomqvist, vd för Sävsjö Transport AB.
Personalen utgör den största styrkan i företaget. Teknik kan alla investera i, men om det inte finns rutinerade och motiverade medarbetare som kan hantera tekniken och förädla värdet av den så uppnås inte framgång ändå. På Sävsjö Termogods har man lyckats skapa en arbetskultur av trivsel, utveckling och medbestämmande.
– Vi hoppas att fler ska upptäcka att chaufförsyrket kan vara spännande och givande. Det är ett mycket varierande arbete där man får träffa mycket nya människor, se nya platser och uppleva ständiga förbättringar. Vi är ständigt på jakt efter nya förmågor som vill vara med och utvecklas med oss, säger Linda Bernebrink som avslutning.